Döden är ett av de ämnen vi egentligen vet minst om. Majoriteten av religioner handlar om liv och död, men inget vet helt säkert vad som händer efter döden. Finns ett himmelrike? Slutar vi bara att existera? Återföds vi? Ingen vet. Men här är i alla fall tio fakta som vi garanterat vet om döden. 

Ska en dö så ska alla dö…

När Joseph Stalins första fru dog sörjde han länge. Han sade också: ”Den varelsen fick mitt stenhjärta att bli mjukt. Med hennes död dog också mina sista känslor för mänskligheten”. Därefter avrättade han sin frus bror, syster och kusin. Så var det med den familjelyckan.

Lyckad läkare…

Robert Liston är den enda läkare som har lyckats med ett 300-procentigt dödsfall under en operation. Han förlorade sin patient, råkade skära fingret av sin assistent som senare dog av infektion och skära lite i en observatör, som dog av chocken. Hur förklarar man det för de anhöriga?

Torsdag är antagligen inte hans favoritdag…

Alexander I av Jugoslavien vägrade att göra offentliga framträdanden på torsdagar av anledning att tre av hans familjemedlemmar dött just en torsdag. När han väl blev uttvingad till ett framträdande en torsdag av sitt tjänstefolk blev han mördad av en lönnmördare.

Ironisk otur…?

År 2014 dog tre personer som tränade i en flygsimulator när helt plötsligt ett riktigt flygplan störtade rätt ner på dem.

Dubbel olycka…

När Bono var 14 år dog hans mor på hans fars begravning.