Välj en sida

Blizzards kanske största genombrott skedde i samband med lanseringen av Diablo, som blev ett hyllat spel världen över. Men hur mycket vet du egentligen om spelet? Vi har tio fakta du bara måste veta.

Blizzard inte de egentliga utvecklarna…

Nej, det var egentligen inte Blizzard som stod för utvecklingen av Diablo. Eller ja, på sätt och vis kanske. Blizzard köpte en spelutvecklare som jobbade på spelet och döpte sedan om spelstudion till ”Blizzard North”.

Film fick byta namn på grund av spelet…

Filmen ”A Man Apart” – med huvudrollsinnehavaren Vin Diesel – skulle egentligen fått namnet ”Diablo”. Så blev inte fallet, då Blizzard Entertainment stämde filmbolaget för varumärkesintrång, vilket ledde till att filmen istället fick det namn den har idag.

Skulle ha varit turbaserat…

Från början skulle spelet egentligen bli turbaserat. Det vill säga att du tar ett steg, sedan tar fienden du slåss mot ett steg, du svingar ett svärd, fienden svingar med sitt svärd och så vidare.

Bakgrundshistorian klipptes bort…

Tanken från början var att din karaktär faktiskt skulle ha en riktig bakgrundshistoria. Enligt Diablo-förhandsvisningarna, som man kunde hitta i utgåvan av Warcraft 2, var hjälten i spelet ursprungligen tänkt att ha vuxit upp i staden Tristram, som han skulle återvända till för att hämnas hans döda familj. En stor del av spelet skulle ha ägnats åt att lösa mysteriet med vad som egentligen hände med alla anhöriga. Så blev dock aldrig fallet.

Var tänkt att bli så mycket större…

Massor av innehåll i spelet togs bort innan lanseringen. Även klasser klipptes bort i elfte timmen. Över hundra spells, monsters och föremål klipptes bort precis innan Diablo lanserades. Hur vet vi detta? Jo, för ett gäng entusiastiska hackare lyckades få fram allt på Diablo-skivan, som Blizzard inte hade tagit bort. Många av föremålen släpptes dock senare i expansioner till spelet, men många såg aldrig dagens ljus.

10 fakta du antagligen inte visste om Call of Duty

10 fakta du antagligen inte visste om Call of Duty

Call of Duty är ett datorspel i förstapersonsperspektiv som är utvecklat av Infinity Ward och distribuerat av Activision. Spelen bygger på en hel serie av spel där olika tidsepoker äger rum. Succén var ett faktum redan efter att det första spelet i serien släpptes,...

10 fakta du antagligen inte visste om Football Manager

10 fakta du antagligen inte visste om Football Manager

Football Manager är ett fotbollsmanagerspel där du tar dig an rollen som förbundskapten för ett klubb- eller landslag. Spelet är utvecklat av Sports Interactive och distribueras av Sega. Spelserien - som lanserar ett nytt spel för PC, Macintosh och Linux samt ett eget...