2
2 points

Blizzards kanske största genombrott skedde i samband med lanseringen av Diablo, som blev ett hyllat spel världen över. Men hur mycket vet du egentligen om spelet? Vi har tio fakta du bara måste veta.

Blizzard inte de egentliga utvecklarna av Diablo…

Nej, det var egentligen inte Blizzard som stod för utvecklingen av Diablo. Eller ja, på sätt och vis kanske. Blizzard köpte en spelutvecklare som jobbade på spelet och döpte sedan om spelstudion till ”Blizzard North”.

Film fick byta namn på grund av spelet…

Filmen A Man Apart (2003) – med huvudrollsinnehavaren Vin Diesel – skulle egentligen fått namnet Diablo. Så blev inte fallet, då Blizzard Entertainment stämde filmbolaget för varumärkesintrång, vilket ledde till att filmen istället fick det namn den har idag.

Skulle från början ha varit turbaserat…

Från början skulle spelet egentligen bli turbaserat. Det vill säga att du tar ett steg, sedan tar fienden du slåss mot ett steg, du svingar ett svärd, fienden svingar med sitt svärd och så vidare.

Bakgrundshistorian klipptes bort…

Tanken från början var att din karaktär faktiskt skulle ha en riktig bakgrundshistoria. Enligt Diablo-förhandsvisningarna, som man kunde hitta i utgåvan av Warcraft 2, var hjälten i spelet ursprungligen tänkt att ha vuxit upp i staden Tristram, som han skulle återvända till för att hämnas hans döda familj. En stor del av spelet skulle ha ägnats åt att lösa mysteriet med vad som egentligen hände med alla anhöriga. Så blev dock aldrig fallet.

Var tänkt att bli så mycket större…

Massor av innehåll i spelet togs bort innan lanseringen. Även klasser klipptes bort i elfte timmen. Över hundra spells, monsters och föremål klipptes bort precis innan Diablo lanserades. Hur vet vi detta? Jo, för ett gäng entusiastiska hackare lyckades få fram allt på Diablo-skivan, som Blizzard inte hade tagit bort. Många av föremålen släpptes dock senare i expansioner till spelet, men många såg aldrig dagens ljus.

Alla 16 nivåer skulle kunna spelas online…

Alla spelets 16 nivåer var planerade att kunna spelas online. Tyvärr fanns det dock inte tillräckligt med tid att utveckla färdigt det hela och bara fyra nivåer var till slut spelbara. Men det räckte för att göra Battle.net till en riktig succé!

Det längst varade onlinespelet…

Ja, du kan fortfarande spela Diablo online. Cirka tjugo år efter lanseringen kan du fortfarande logga in på ditt Battle.net-konto och ta dig an det första spelet i serien, vilket gör spelet till det längst varade onlinespelet någonsin. [källa]

Ät dina grönsaker…

Spelet vill bokstavligen talat att du ska äta dina grönsaker. I ett skede av spelet hör du hur djävulen säger något på ett skumt demonspråk. Spelar du dock rösten baklänges säger rösten mer exakt: ”Eat your vegetables and brush after every meal” (”Ät dina grönsaker och borsta tänderna efter varje mål”). Med andra ord är det inte bara din mamma som tycker att du ska borsta dina tänder noga – utan även de värsta tänkbara monstren.

Var nära att släppas även till Game Boy…

Diablo var under full utveckling även för den portabla spelkonsolen Game Boy under 90-talet, men stoppades till slut. Riktigt varför produktionen stoppades har man aldrig fått något ordentligt svar på. Men visst hade det varit något att spela spelet på Nintendos klassiska Game Boy när det begav sig?

Glöm Warcraft – snart kommer förhoppningsvis Diablo också på film…

Filmen Warcraft har relativt nyligen blivit släppt (när denna artikel skrevs). Och ja, det är faktiskt en Diablo-film under utveckling också (hurra!). Det har ännu inte sagts så mycket om filmen, men Legendary Pictures äger fulla rättigheter till filmatiseringen. Antagligen påbörjas inte något arbete med filmen förrän de ser hur mottagen Warcraft-filmen blir på biograferna och huruvida försäljningen går.


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

2
2 points

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win