För många är en skilsmässa något av det värsta tänkbara som kan hända i ens liv. Om du däremot går i tankar på att skilja dig, har du här en perfekt läsning om skilsmässor.  

Karma…

En kvinna i USA vann 1,3 miljoner dollar på lotto. Direkt efter vinsten begärde hon ut skilsmässa utan att berätta om vinsten för sin dåvarande man. Detta för att slippa dela lottovinsten med honom. Mannen fick dock reda på hennes vinst efter skilsmässan och stämde henne. En domare dömde till hans fördel och mannen fick istället hela vinsten eftersom den hade mörkats av kvinnan. Att mörka tillgångar för sin man/hustru är illegalt i USA.

Oops…

År 2011 nämndes ”Facebook” i en tredjedel av alla ansökningar om skilsmässor i USA.

En ursäkt till att vara fet…

En överviktig man eller kvinna som gifter sig och kraftigt går ner i vikt under sitt äktenskap är, i regel, skild inom loppet av två år efter sin viktnedgång, enligt studier. Inte alla, men åtminstone 85% av dem.

Einstein höll sitt ord…

Albert Einstein (bilden nedan) lovade sin exfru, som han tidigare skilde sig från, att ge alla sina ekonomiska tillgångar till henne om han någon gång vann Nobelpriset. Hon gick med på detta, och sagt och gjort. När han vann sitt Nobelpris fick hon som utlovat alla hans pengar.

Det hade han nog inte räknat med…

Det är dock inte enda gången som ett Nobelpris legat i grund för delade pengar. När Robert Lucas vann sitt Nobelpris var han tvungen att dela vinsten av pengarna som priset ger med sin exfru, hela sju år efter skilsmässan, tack vare ett klausul i skilsmässopappret.