1
1 poäng

I en värld där fantasi och äventyr möter verklighet, har Pokémon blivit en universell kraft, en kittlande resa som sträcker sig från skärmar till samhällen. Utforska med oss det fenomen som har fångat generationers hjärtan och skapat en global gemenskap i jakten på Pokémon-mästare och oväntade vänskaper. Nedan finner du tio fakta som du antagligen inte kände till om franchisen sedan tidigare!

Ordet Pokémon härstammar inte från japanskan…

Många tror att namnet härstammar från Japan, kanske mest för att det just låter japanskt, men så är inte fallet. Namnet Pokémon är inte japanska på något sätt, utan är egentligen bara en kombination av ”ficka” (pocket) och ”monster” (monster).

Det hade kunnat se annorlunda ut…

Ursprungligen var Arcanine (på bilden nedanför) avsedd att vara en legendarisk Pokémon. Spelutvecklarna ersatte Arcanine med Moltres innan de släppte spelet, och gjorde istället eldhunden till en standard-Pokémon.

Munna planerades redan från första spelet…

Även om Munna inte infördes förrän generation fem, refereras det faktiskt till karaktären redan i första spelet! En kvinna som står utanför en bergtunnel i Pokémon Red and Blue och drömmer om en tjock, rosa Pokémon med ett blommönster. Så uppenbarligen är det klart att speltillverkare hade Munna i åtanke även långt tillbaka i tiden redan då.

Kan ändra sitt kön…

Azurill (på bilden nedanför) är den enda Pokémon som kan ändra sitt kön under utvecklingen. Det finns cirka 25% chans att karaktären kommer att ändra sitt kön och fans har diskuterat huruvida detta beror på att vissa amfibier kan ändra kön, eller att det kan ha embryonala egenskaper som gör att det ännu inte har format sitt kön.

Var Ditto bara ett misslyckat försök…?

Rykten florerar om att Ditto var ett misslyckat försök från skaparen att utveckla Mew. Bägge karaktärerna är rosa, väger exakt lika mycket, kan transformeras och kan lära sig alla möjliga drag. Och eftersom vi vet att forskare verkligen försökte skapa en kopia av Mew, verkar inte detta som en bisarr förklaring alls.

lla Spinda är unika…

Spinda är inte en ofta använd Pokémon, men den har ganska intressanta drag. Ingen Spinda är desamma, och för att skilja detta har spelutvecklaren tagit fram över fyra miljarder olika Spindas som skildrar deras unika mönster.

Raka motsatser till varandra…

I serierna är det klart att Pikachu och Meowth är på helt motsatta sidor. Detta är avsiktligt, och är baserad på de djur som de har skapats som de ska påminna om: en mus och en katt. En annan ledtråd på detta är att deras Pokedex-nummer (25 och 52) är exakta motsatser.

Baserade på filmstjärnor…

Det finns två Pokémon i spelet som faktiskt bygger på verkliga Hollywood-kändisarHitmonchan är baserad på Jackie Chan, och den sparkande Pokémonen Hitmonlee är baserad på Bruce Lee.

Den mest värdelösa av de alla…

Splash (på bilden nedanför) är allmänt känd som det mest värdelösa draget i hela spelet. Många spelare har tidigare under åren blivit förvirrade av detta ologiska draget.

Ensam med att börja på ”I”…

Illumise är den enda Pokémon i generation tre vars namn börjar med bokstaven ”I”.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
3
interesting
wtf wtf
1
wtf
fun fun
3
fun
geeky geeky
5
geeky
love love
5
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
3
win