”Killarna är vassa, tjejerna är kassa”, brukar min son ofta skrika till min dotter. Dock ligger det ju inget bakom dessa ord som kan styrka hans påstående, och enligt mig är varje individ duktig på sin sak – oavsett kön. Och något måste ju tilltala kvinnor hos oss män, med tanke på att vi lägger ungefär ett helt år av vår livstid att stirra på det motsatta könet. Här kommer ytterligare tio fakta du måste veta om oss penisbärare!

Ulrich stor konstsamlare…

Bandmedlemmen Lars Ulrich är en hängiven konstsamlare. År 2008 sålde trummisen sin Jean-Michel Basquiat-målning ”(Untitled) Boxer” för 13 500 000 amerikanska dollar.

Kunde spela piano som 9-åring…

Det första instrumentet James Hetfield (på bilden nedanför) lärde sig att spela var faktiskt inte gitarr; det var piano redan vid nio års ålder.

Enorm budget för musikvideo…

Det har rapporterats om att Metallica lade cirka 400 000 dollar på musikvideon till låten ”The Memory Remains”.

Populäraste låten blev aldrig singel…

Seek and Destroy”, utan tvekan den mest välkända låten från albumet ”Kill ’Em All”, släpptes faktiskt aldrig som singel. Endast två singlar kom från albumet – ”Whiplash” och ”Jump in the Fire”.

Har en mobil bunker…

James Hetfield är en duktig mekaniker som tillbringar en stor del av sin fritid på att arbeta med sina klassiska bilar. En av hans favoritbilar är en Blazer, som också kallas för ”The Beast”. Den är utrustad för att överleva jordbävningar och nukleära bomber. Mobil bunker?

10 fakta du antagligen inte visste om orkestrar

10 fakta du antagligen inte visste om orkestrar

En orkester är inom musiken en instrumental ensemble. Vanligen avses en större grupp med koriskt besatta stämmor, i motsats till ett mindre band, grupp eller "kapell", men beteckningarna kan variera beroende på sammanhang. Orkestrar har förekommit många olika former...

10 fakta du antagligen inte visste om Dolly Parton

10 fakta du antagligen inte visste om Dolly Parton

Dolly Rebecca Parton - mer känd som bara Dolly Parton - föddes den 19 januari 1946 i Sevierville, Sevier County, Tennessee. Hon är en amerikansk countryartist, som även medverkat som skådespelare i ett antal filmer. Inom musiken är hon väldigt mångsidig och är verksam...