2
2 poäng

I en värld av explosiva gitarriff och banbrytande metal har ett band rest över tiden och definierat genren med sin omisskännliga kraft och energi. Metallica, en mastodont inom heavy metal, har inte bara skapat musik, de har präglat en kultur och påverkat generationer av fans. Här kan du ta del av tio fakta som du kanske inte kände till om ditt favoritband!

Ulrich är en stor konstsamlare…

Bandmedlemmen Lars Ulrich är en hängiven konstsamlare. År 2008 sålde trummisen sin Jean-Michel Basquiat-målning(Untitled) Boxer” för 13 500 000 amerikanska dollar.

Och James kunde spela piano redan som 9-åring…

Det första instrumentet James Hetfield (på bilden nedanför) lärde sig att spela var faktiskt inte gitarr; det var piano – och redan vid nio års ålder!

Enorm budget för musikvideo…

Det har rapporterats om att Metallica lade cirka 400 000 dollar på musikvideon till låten ”The Memory Remains”.

Populäraste låten blev aldrig singel…

Seek and Destroy”, utan tvekan den mest välkända låten från albumet ”Kill ’Em All”, släpptes faktiskt aldrig som singel. Endast två singlar kom från albumet – ”Whiplash” och ”Jump in the Fire”.

James har även en mobil bunker…

James Hetfield är en duktig mekaniker som tillbringar en stor del av sin fritid på att arbeta med sina klassiska bilar. En av hans favoritbilar är en Blazer, som också kallas för ”The Beast”. Den är utrustad för att överleva jordbävningar och nukleära bomber. Mobil bunker?

Phantom Lord var inte Hetfields första band…

Det första bandet som James Hetfield spelade i var faktiskt inte Phantom Lord, som många tror. Han spelade till en början med Obsession, och det var i detta band som han först kom i kontakt med originalbasisten Ron McGovney i Metallica.

Ulrich lånade ut sina färdigheter till ett annat band…

Lars Ulrich (bilden nedanför) har spelat trummor för ett annat band tidigare. På Mercyful Fates album från 1993, ”In the Shadows”, lånade Ulrich ut sina färdigheter till låten ”Return of the Vampire”.

Blod och sperma…

Namnet på den konst som pryder omslaget till albumet ”Load” är ”Semen and Blood III”. Det är en blandning av blod och sperma, av konstnären Andres Serrano. Mysigt.

James Hetfield var frånvarande i 2 månader…

Den 6 juli år 1986 ställde Metallica in sin konsert i amerikanska EvansvilleIndiana, eftersom James Hetfield bröt sin handled i en skateboardolycka. Under nästan två månader avstod Hetfield från att spela gitarr, och den framtida medlemmen från ”Metal Chuch”, John Marshall, fick istället axla gitarrspelandet.

400 feltryckta omslagsexemplar…

Den franska upplagan av 1984 års ”Ride the Lightning” innehöll ett feltryckt omslag. I stället för den standardiserade blåa färgen, råkade Bernett Records trycka upp albumet i en grön ton. Enligt uppgift finns det bara 400 gröna kopior att slåss om.

8 officiella medlemmar…

Metallica har haft totalt åtta officiella bandmedlemmar sedan bandet grundades år 1981.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

2
2 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
1
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
1
win