Pulp Fiction från 1994 är onekligen redan en stor och välkänd klassiker, hyllad världen över, med John Travolta och Uma Thurman i spetsen. Har du inte sett den än föreslår vi att du springer till närmsta filmbutik och inhandlar dig en kopia – för att sedan njuta av riktig filmkonst av Quentin Tarantino. Här är dessutom tio fakta som du bör känna till om filmen.

Uma Thurman tackade först nej…

Till en början tackade Uma Thurman nej till rollen som Mia Wallace. Men Quentin Tarantino ville så desperat ha med henne i Pulp Fiction att han läste upp stora delar av manuset för henne över telefon och lyckades till slut övertala henne. Tur var väl detta!

Stor del var lönekostnad…

Filmen kostade cirka åtta miljoner dollar att producera. Fem miljoner av dessa åtta var enbart lönekostnader.

Bil stulen från produktionen…

På riktigt tillhör bilen Chevelle Malibu från 1964, som man kan skymta i filmen, regissören Quentin Tarantino. Men vad som kanske är mindre okänt är att bilen dessutom blev stulen från produktionen. År 2013 märkte polisen att två yngre män som stod och monterade ner en bil. Efter att ha kollat närmare på det hela visade det sig att det var herr Tarantinos bil som hade används i Pulp Fiction. Ägaren hävdade att han inte hade en aning om att den var stulen när han köpte den.

All rappakalja från bibeln var inte sant…

Scenen där Jules (Samuel L. Jackson) har memoriserat bibeln är till största del påhittat av Jackson och Tarantino. Det enda sanna som faktiskt kommer från bibeln på riktigt är bara en enda mening. 

Inget kyrkspråk direkt…

Ordet ”fuck” används hela 265 gånger i filmen. Man kan tro att det är rekord, men icke! Samma ord används nämligen hela 569 gånger i ”The Wolf of Wall Street”.

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

How I Met Your Mother är en amerikansk komediserie för TV som skapats av Carter Bays och Craig Thomas. Första säsongen blev klar och sändes i USA mellan 2005 och 2006. Efter nio säsonger sändes seriens sista avsnitt 31 mars 2014. TV-serien visades i hela 208 avsnitt...

10 skruvade fan-teorier om film och tv från internet

10 skruvade fan-teorier om film och tv från internet

Det finns många filmer och TV-serier som slutar för öppen tolkning, där det är fansens uppgift att själva bestämma hur allt fick sitt slut. Men sen finns det också de serier och filmer med egentligen uppenbara slut, men som har fått tittare världen över att komma fram...