2
2 points

Det kanske inte är allas dröm att ha en lyxbil parkerad i garaget, men det är utan tvekan mångas. Idag finns mer eller mindre en uppsjö av olika märken att välja och vraka på, och modell efter modell blir mer unik och högpresterande. Men varje bilmärke gömmer också varsin intressant historia bakom karossen, och här levererar vi tio fakta som kan vara av intresse när det kommer till just lyxbilar!

Flygplats full med övergivna och lyxiga dyrgripar…

Dubai, Förenade Arabemiraten, kan man inte ansöka om en personlig konkurs. När ekonomin har svikit en är det många Dubai-bor som flytt landet och lämnat sina lyxbilar på flygplatsen. Med andra ord är flygplatsen i Dubai full av lyxbilar av olika slag.

Lamborghini startades efter fejd…

Lamborghinis grundare försökte påverka Ferrari om vissa förbättringar som kunde utföras på deras bilar. Ferrari ville inte lyssna på Lamborghini, då de ansåg att en liten traktortillverkare inte hade någon kunskap inom ämnet. På så vis började Lamborghini att tillverka egna lyx- och sportbilar istället. In your face, Ferrari.

Tog sitt liv – och förlorade huvudet på köpet…

Gerald Mellin begick självmord när han knöt ett rep i ett träd i ena änden, den andra änden knöt han runt sin nacke och gasade iväg med sin Aston Martin. Inte nog med att han stendog, han halshöggs på köpet också.

En lite annorlunda logotyp…

Alfa Romeos logotyp innehåller faktiskt en orm som äter upp en man. Titta noga på bilden nedanför så ser du det.

Audis tutor var inte anpassade för indisk trafik…

När Audi expanderade på den indiska marknaden fick de byta ut sin klassiska tutsignal. Detta för att ens kunna höras i den indiska trafiken, som är milt sagt ganska öronbedövande.

Fick bevisa att det var hans bil…

När den amerikanska jazzmusikern Miles Davis köpte en Ferrari fick hans advokat ringa till polisen och uppge färg och registreringsnummer på bilen. Detta för att förtydliga att Miles, som var mörkhyad, inte hade stulit bilen.

12 minuter till tom tank…

Om du kör en Bugatti Veyron (som du ser på bilden nedanför) i topphastigheten på 408 km/h tar det bara 12 minuter att tömma tanken. Snacka om törstig bil.

Poliskåren har snabba bilar i Dubai…

Dubais poliskår är full av snabba lyxbilar, bland annat av märkena LamborghiniFerrari och Bentley. Detta för att polisen ska ha någon chans att jaga lagbrytare som kör sportbilar – vilket det finns en uppsjö av.

Maffiaboss bil blev presidentbil…

Al Capones skottsäkra Cadillac användes senare som Amerikas president Franklin D. Roosevelts limousin.

Stor 3D-utskrift…

Aston Martin-bilen som används i filmen Skyfall (2012) var en 3D-utskriven kopia av originalet. Detta för att inte skada originalbilen i vissa scener.


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

2
2 points

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win