2
2 points

En av världens mest lästa bok, bibeln, har skapat debatter och fått folk mördade världen över i över 2 000 år. Individer har en tendens att tolka texten på det sätt som passar dem bäst, och så är också tanken med bibeln. Men det har aldrig funnits en tanke att man ska döda för den text som fyller boken. Här är tio fakta du måste veta om boken som du med största sannolikhet har en kopia av i hemmet.

Stjäls hejvilt…

Bibeln är den bok som blivit mest stulen i butiker världen över – bortsett just bibliotek. Där är det Guinness Rekordbok som håller världsrekordet (ironiskt nog). Syndigt!

Därför firar de inte födelsedagar…

Jehovas vittne firar inte födelsedagar på grund av de två födelsedagar som nämns i bibeln slutar med mord. Och vem vill dö på sin födelsedag, egentligen?

Oväntat…

Kanske lite oväntat med tanke på hur mångreligiöst landet är, men Kina är den största konsumenten av bibeln i hela världen.

Inte längre störst bland tryckerier…

2011 trycktes sammanlagt 25 000 000 biblar. Detta kan jämföras med Ikeas produktkatalog som trycktes i 208 000 000 exemplar. Förr var den lilla religiösa handboken världens mest tryckta produkt, men ligger i nu i lä jämfört med många stora företag.

Världens mest översatta bok…

Det finns ingen exakt siffra, men man brukar räkna med att vi talar cirka 6 000 olika språk här på jorden. Bibeln finns översatt till totalt 2 454 av dessa språk.

Förbjudet att svära på bibeln…

Om du har sett någon amerikansk film eller serie där de sitter i domstol, har du säkerligen sett hur vittnen håller sin hand på bibeln och svär att han eller hon talar sanning. Men enligt bibeln är det förbjudet att svära på bibeln.

Att läsa bibeln i Nordkorea resulterar i dödsstraff…

Att kolla pornografi, se Sydkoreanska filmer eller att läsa bibeln i Nordkorea resulterar i ett omedelbart dödsstraff.

Var mer intresserad av religion…

Bibeln var Isaac Newtons största passion, och han lade mer tid på att skriva om religion än matematik än vad han lade på vetenskap.

Antidepressiva? Nej, hit med en bibel istället…!

När Etiopiens kejsare, Menelik II (se bild nedanför), kände sig nedstämd blev han snabbt på bättre humör genom att äta ett par sidor från bibeln. Inga konstigheter där inte.

Provokationer från grannen…

Det finns en löst sammansatt organisation i Sydkorea som skjuter iväg biblar till Nordkorea och släpper dem med hjälp av små fallskärmar. Allt för att starta en revolution mot dess ledare och diktator, Kim Jong-Un.

Jesus omnämns aldrig till utseendet…

Det finns ingen som helst fysisk beskrivning av Jesus Kristus och hans utseende i bibeln.


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

2
2 points

Vad är din reaktion?

interesting interesting
2
interesting
wtf wtf
1
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
3
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win