2
2 points

Världens mest sålda spelserie genom tiderna – The Sims. De så kallade ”simsen” har ett eget språk och har orsakat både lycka och olycka i det riktiga livet hos människan. Och hur många här har inte någon gång slängt ner sina sims i poolen och pillat bort stegen, så de simmar ihjäl sig? Eller var det bara jag? Här är i alla fall tio fakta du måste veta om The Sims för att hänga med i speldiskussionerna!

Första objektet i The Sims var en…

Det första objektet som skapades för spelet The Sims är faktiskt toaletten. Man kan undra om skaparen själv var kissnödig, eller varför det blev just en toalett?

Har figurerat i korsord…

The Sims har faktiskt – lite otippat – funnits med som lösning i det populära korsordet i ”New York Times”.

Snacka om internationellt…

Spelet har totalt släppts i 22 olika språk och 66 länder världen över. Ja, det finns givetvis även på svenska. Men det hade du som inbiten Sims-nörd säkerligen redan koll på!

Enoooormt många timmar…

Totalt hade alla spelare som spelade The Sims 4 över 12 000 000 timmars speltid tillsammans – på bara häpnadsväckande sex månader efter spelets lansering! Och detta är bara i skrivande stund, vad det kommer att bli framöver vågar vi inte ens gissa på.

Prytt magasin…

The Sims var det första digitala spelet som fick den stora äran att pryda omslaget till det populära magasinet ”Newsweek”.

Spelet blev verklighet…

År 2004 fick Electronic Arts (mer känt som EA), utvecklaren bakom The Sims, den briljanta idén att skapa ett riktigt hus med glasväggar, så alla kunde ta del av hur en riktig familj lever – precis som i spelet. Frågan är hur kul detta var att titta på när man inte kunde styra dem?

Många fans i sociala medier…

Spelserien har närmare 20 000 000 fans på sociala medier. Du kanske är en av dem? Och åter igen; denna siffran är tagen från skrivande stund, och läses detta senare så är nog siffran avsevärt högre.

Finns som frimärke…

År 2005 släppte den franska postmyndigheten ett officiellt frimärke föreställande spelet. Varför? Ja, bara för att hedra populariteten hos spelet. Hur häftigt är inte det?

Härifrån härstammar språket i spelen…

Har du också alltid undrat vart deras språk härstammar från? Nu kan du sluta undra, det ukrainska språket är nämligen en stor inspirationskälla till simsens egna språk.

Oerhört populärt…

Hela två gånger har spelet i fråga uppstått som svar i den amerikanska utgåvan av det TV-sända frågespelet ”Jeopardy”. Det sätter lite perspektiv på hur populärt spelserien faktiskt är!


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

2
2 points

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
2
fun
geeky geeky
2
geeky
love love
4
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win