1
1 poäng

Tillhör du en av de människor som måste utföra morgonbajsen direkt efter att ha stigit upp från sängen? Se till att inte ha för mycket appar på telefonen bara, för då kan du bli sittandes riktigt länge. Här är tio fakta som du antagligen inte visste om toaletter!

Så länge är du på toaletten…

genomsnitt spenderar en människa tre månader av sitt liv på toaletten. Vi får tacka gudarna över att allt åtminstone inte sker under ett och samma skede.

Toaletten inte dock inte värst när det kommer till bakterier…

Ett vanligt datortangentbord kan innehålla 200 gånger mer bakterier än vad din toalett gör. Visst känns det fräscht?

Toaletten är egentligen rena lyxvaran…

Över en miljard människor utför fortfarande sina behov ute i naturen i brist på toaletter. Givetvis gäller detta till största delen i utvecklingsländer.

Restaurangen med toalett-tema…

Det finns en toalettinspirerad toalettrestaurang i Thailand, där alla mat serveras i minitoaletter (se bild nedanför). Där gäller det att inte vara äckelmagad.

Prioriteringsfråga…?

Fler människor i världen har idag mobiltelefoner än tillgång till ordentliga toaletter.

Så mycket vatten går åt…

En enda spolning på toaletten kräver cirka sex liter rent vatten. Det är ungefär lika mycket vatten som går åt när du borstar tänderna och låter vattnet rinna ur kranen.

Även mobilen är värre…

Vi nämnde tidigare att ett tangentbord innehåller cirka 200 gånger mer bakterier än en toalett. Men visste du att även din mobiltelefon har cirka 18 gånger mer bakterier än vad din spolknapp på toaletten har. Helt plötsligt känns inte toaletten så snuskig längre, va?

Kanske dags att återinföra…?

Under det antika Rom fanns en så kallad toalettgud. Likaså tillbad de en avlopps-gudinna och en gud för avföring. Där fanns uppenbarligen gudar för alla ändamål.

Jag tror att alla kan känna igen sig…

Studier har visat att ju fler applikationer och funktioner din mobiltelefon har, desto längre blir också dina toalettbesök. Igenkännelse?

Toan kanske inte är så dålig ändå…

Till och med ett skrivbord gömmer cirka 400 gånger mer bakterier än vad din toalett gör. Likaså är ett kök avsevärt mer bakteriefyllt än din toalett.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win