3
3 points

När filmen The Wolf of Wall Street hade biopremiär 2013 (2014 i Sverige), med Leonardo DiCaprio spelandes Jordan Belfort, blev det omedelbart en riktig kassako. Filmen är baserad på Jordans självbiografi och bygger på verkliga händelser. Jordan förlorar jobbet under ”svarta måndagen” och startar en mäklarfirma, Stratton-Oakmont. Han tjänar miljoner på kort tid och det tar inte lång tid innan firman hamnar under FBI:s radar. Här är tio fakta om succéfilmen som du måste veta!

Knarkade C-vitamin i stora mängder…

Scener där det snortades kokain var det gott om i filmen, men i själva verket var det egentligen krossad C-vitamin som de drog upp i näsan. Och C-vitamin ska ju vara nyttigt till skillnad från kokain.

En minst sagt obekväm sexscen…

Margot Robbie har i en intervju sagt att sexscenen med Leonardo DiCaprio var extremt obekväm. Inte på grund av DiCaprio, utan snarare den obekvämlighet som uppstod när de skulle spela in sexscenen på en stor hög med pengar. Kanterna på fejkpengarna var väldigt vassa, vilket slutade i mängder av papercuts.

Byggde på improvisation…

Stora delar av filmen var improviserad, detta uppmuntrades också väldigt mycket av regissören Martin Scorsese.

Jonah Hill tog rollen väldigt billigt…

En av Jonah Hills (på bilden nedan) största drömmar var att få jobba ihop med Martin Scorsese och gick därför med på minimilönen, som var på 60 000 dollar.

”Fuck fuckelifuckfuckfuck”…

Ordet ”fuck” och i alla dess olika former och böjelser används 569 gånger. Detta gör The Wolf of Wall Street till den långfilm där ordet används som mest.

Och ännu fler svordomar…

Utöver ”fuck” används svordomar totalt 680 gånger i The Wolf of Wall Street. Kanske ingen film ditt tonårsbarn ska titta på med andra ord.

Motiverade hunden med godis…

I ytterligare en tidigare intervju med Margot Robbie berättar hon om problemen som uppstod i sexscenen mellan karaktärerna Jordan och Naomi. Hunden som i filmen hoppar upp och biter DiCaprio ständigt hade i verkligheten problem med att hoppa upp på sängen. Därför fick de lägga hundgodis och kyckling mellan hans tår för att hunden skulle bli motiverad nog till att hoppa upp och nafsa och slafsa.

Riktiga börsmäklare…

ånga av alla de börsmäklare som var med i filmen har jobbat, eller gör än idag, som börsmäklare på riktigt. Vissa av dem hade till och med varit anställda på företaget Stratton-Oakmont, firman som filmen utspelar sig kring.

Slog DiCaprio hårdare än tänkt…

I en scen där Margot Robbie örfilar Leonardo DiCaprio råkade hon slå väldigt mycket hårdare än tänkt. Själv säger hon att hon var i andra tankar och inte riktigt vet varför det blev så hårt. Efteråt var hon dock rädd över att DiCaprio skulle stämma henne. Hon bad om ursäkt och det visade sig att han mer var imponerad av hennes starka skådespeleri.

Listan med alla namn var egentligen personer från produktionen…

När Jordan Belfort pratar med FBI-agenten på yachten räcker han över en lista över gästerna på bröllopet. De namn som fanns på listan var i själva verket medarbetarna från filminspelningen.


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

3
3 points

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
2
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
2
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win