10 fakta du antagligen inte visste om döden

Döden är ett av de ämnen vi egentligen vet minst om. Majoriteten av religioner handlar om liv och död, men inget vet helt säkert vad som händer efter döden. Finns ett himmelrike? Slutar vi bara att existera? Återföds vi? Ingen vet. Men här är i alla fall tio fakta som vi garanterat vet om döden. 

01) När Joseph Stalins första fru dog sörjde han länge. Han sade också: ”Den varelsen fick mitt stenhjärta att bli mjukt. Med hennes död dog också mina sista känslor för mänskligheten”. Därefter avrättade han sin frus bror, syster och kusin. Så var det med den familjelyckan.

02) Robert Liston är den enda läkare som har lyckats med ett 300-procentigt dödsfall under en operation. Han förlorade sin patient, råkade skära fingret av sin assistent som senare dog av infektion och skära lite i en observatör, som dog av chocken. Hur förklarar man det för de anhöriga?

03) Alexander I av Jugoslavien vägrade att göra offentliga framträdanden på torsdagar av anledning att tre av hans familjemedlemmar dött just en torsdag. När han väl blev uttvingad till ett framträdande en torsdag av sitt tjänstefolk blev han dödad av en lönnmördare.

doden1

04) År 2014 dog tre personer som tränade i en flygsimulator när helt plötsligt ett riktigt flygplan störtade rätt ner på dem.

05) När Bono var 14 år dog hans mor på hans fars begravning.

06) År 2004 dog en finländare som jobbade på vår motsvarighet till Skatteverket på sitt skrivbord. Trots att det var över 100 anställda på den våningen tog det två dagar innan han upptäcktes död.

07) Invånare skickade över 10,000 lådor cigarrer till Ulysses S. Grant för att visa sin glädje över segrandet i slaget ”Battle of Shiloh. Kanske inte så konstigt att han dog av lungcancer 1885.

doden2

08) 1984 dog den brittiska komikern Tommy Cooper på scen i direktsänd TV av hjärtattack. Publiken trodde att detta var ett nummer i hans uppträdande och slutade inte applådera förrän någon till slut tillkallade ambulans. En komikers varje dröm att dö till applåder?

09) År 2008 dog en 220 kg tung kvinna i sitt hem efter att ha suttit i sin soffa i över sex år utan att resa på sig. När hon skulle bäras bort upptäckte brandmännen att hon bokstavligen talat vuxit fast med soffan, då huden vuxit in i soffskinnet.

10) Samma år, 2008, dog cirka 300 människor i ett köpcentrum i Paraguay när en brand utbröt. Alla hade klarat sig, om inte ägaren hade valt att stänga alla dörrar för att kunderna inte skulle kunna springa ut med obetalda varor. Girigheten på sin topp.

Bonus) I Taiwan kollapsade och dog en man efter att ha spelat PC-spelet Diablo 3 i 40 timmars oavbruten tid. Vilken level han kom till innan sin död är oklart.

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar