3
3 poäng

Visst kan det ibland kännas som att man lägger minst lika mycket tid på att leta upp något bra att titta på, som det faktiskt sen tar att titta på ett avsnitt av en TV-serie eller en film. Fler och fler streamingtjänster finns att tillgå, och samtliga försöker att konkurrera ut varandra med ständigt nytt och påkostat material. Har du svårt att hitta någon bra TV-serie att titta på? Då kan vi tipsa om dessa tio serier, som enligt IMDb.com är de tio bästa någonsin!

Seinfeld – IMDb: 8,9…

Om du aldrig har hört talas om den kultförklarade komediserien Seinfeld så har du antagligen bott under en sten i stora delar av ditt liv. Här får man följa JerryElaineKramer och George i deras ytliga och självupptagna liv. Man brukar säga att Seinfeld är serien som ”handlar om ingenting” – och ändå blev den så lyckad!

The Office – IMDb: 9,0…

Komediserien The Office utspelar sig på ett kontor, på kontorspapperföretaget Dunder Mifflin. Här får man följa ett gäng ”kontorsråttor” i deras vardag på arbetet, och även en chef som är ganska ovillig att ta ansvar. Serien finns även i en brittisk och en svensk förlaga – men det är den amerikanska utgåvan som har hittat sig längst upp betygsmässigt.

Rick and Morty – IMDb: 9,1…

Den enda animerade TV-serien som tar sig in på listan är Rick and Morty; en komediserie för de lite äldre. Här får vi följa den alkoholiserade (och ”lite” galna) vetenskapsmannen Rick och hans 14-åriga barnbarn, Morty. Deras äventyr sträcker sig ofta långt utanför vårt solsystem och inkluderar oftast utomjordingar från avlägsna galaxer.

Sherlock – IMDb: 9,1…

Många filmer och serier har gjorts om Sherlock Holmes, men den som har fått mest uppmärksamhet är Sherlock från 2010 (fram till 2017). Den här versionen utspelar sig på 2000-talet och som alltid är Sherlock ett geni med osannolika slutledningsförmågor. Detta använder han – tillsammans med sin medhjälpare, Dr. Watson – för att lösa brott som polisen själva inte klarar av att lösa.

The Sopranos – IMDb: 9,2…

Ännu en serie från HBO, som handlar om maffiabossen Tony Soprano och utspelar sig i New Jersey under modern tid. Tony Soprano har problem med att han tuppar av titt som tätt, vilket leder till att han måste börja träffa en psykolog, samtidigt som han ska styra sin maffiafamilj och leva det vanliga livet med sin familj. Om du är intresserad av maffian är The Sopranos det garanterat bästa alternativet när det kommer till spännande tv-serier!

Game of Thrones – IMDb: 9,2…

HBO har gjort sig kända för att skapa välgjorda och bra TV-serier. Ett av deras största flaggskepp heter Game of Thrones, vilket du säkerligen har hört talas om tidigare. Nio adelsfamiljer slåss om kontroll över Westeros länder, medan en uråldrig fiende återvänder efter att ha varit vilande i årtusendenGame of Thrones fokuserar på politiskt spelfamiljedynamikkrig och förräderi. Serien utforskar också teman som maktbegärmorallojalitetöverlevnad och konsekvenserna av ens handlingar. Om du gillar fantasy är denna serie något för dig!

The Wire – IMDb: 9,3…

The Wire sändes mellan 2002 – 2008 och har blivit en kritikerrosad och älskad serie som anses vara en av de bästa någonsin. Serien ger oss en skildring av kampen mellan polisen och gängen i amerikanska Baltimores västra delar.

Chernobyl – IMDb: 9,4…

Chernobyl är ännu en miniserie som tog världen med storm, och är baserad på händelserna kring kärnkraftsolyckan Tjernobyl som skedde 1986. De flesta är nog ganska insatta i vad som egentligen hände, men serien ger en väldigt obehaglig inblick och en djupare förståelse för människorna som var inblandade.

Band of Brothers – IMDb: 9,4…

Det kultförklarade krigsdramat från 2001 som utspelar sig under andra världskrigetBand of Brothers, har kammat hem hela sju Emmy Awards. I miniserien får vi följa ett kompani med fallskärmsjägare – från deras utbildning till krigets slut. Band of Brothers klassas som en av de mest verklighetstrogna filmatiseringar om andra världskriget någonsin.

Breaking Bad – IMDb: 9,5…

Att man hittar Breaking Bad överst på listan som den TV-serie med högst betyg på IMDb är kanske inte helt oväntat. Serien handlar om kemiläraren Walter White som får reda på att han har en obotlig cancer. Detta gör att han bestämmer sig för att börja tillverka Crystal Meth tillsammans med en gammal elevJesse Pinkman, för att kunna lämna sin familj i en ekonomisk trygghet när cancern till slut har tagit honom.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

3
3 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
3
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
3
win