1
1 point

Det finns många filmer och TV-serier som slutar för öppen tolkning, där det är fansens uppgift att själva bestämma hur allt fick sitt slut. Men sen finns det också de serier och filmer med egentligen uppenbara slut, men som har fått tittare världen över att komma fram till egna teorier om hur det kanske egentligen ligger till eller slutade. Och idag finns det nog så gott som teorier kring egentligen allt, och det som diskuteras flitigast är nog det vi ser på TV. Nedan finner du tio lite vrickade och ibland fantastiska teorier som fans har sagt om just sitt favoritprogram eller favoritfilm!

Star Wars…

Det här är i och för sig en gammal fanteori, men helt klart nämnvärd. Innan The Empire Strikes Back (1980) kom ut finns det fanteorier om att R2-D2 var Lukes far. Lukes far sårades dödligt av Darth Vader. Hans hjärna togs bort från hans kropp och placerades i livsuppehållande inuti en robot. Det är därför C3P0 är så orolig över R2-D2:s operativa statusC3PO vet att R2-D2 har biologiska komponenter, enligt fanteorin. Det visar sig att Luke, som fick väldigt lite jedi-träning, inte är så bra. Det är hans Jedi-far, inuti R2-D2 som hjälper honom, varje gång. Tidigt, när Luke gör något med kraften är R2-D2 nämligen alltid närvarande, förutom en gång på Hoth.

Aladdin…

I en scen i den animerade Aladdin från 1994 kallar anden Aladdins kläder ”så 3:e århundradet”. Anden var fången i 10 000 år, så det finns inget sätt att han kunde känna till modetrenderna som har hänt medan han var i lampan, vilket betyder att den senaste anden kunde ha fastnat i lampan under 300-talet. Om han tillbringade 10 000 år där, är det då åtminstone år 10 300 e.Kr. när han kommer ut, enligt en fanteori. Slutsatsen är alltså att Aladdin utspelar sig i framtiden, en postapokalyptisk värld där endast arabisk (och en del grekisk) kultur överlevde. Det har gått så lång tid att namnet ”Arabia” har förvanskats till ”Agrabah”. Den islamiska religionen har försvunnit till den grad att det inte finns några moskéerimamer eller bönemattor, men folk lovordar fortfarande Allah i stunder av lycka. Fantastiska tekniska underverk som lämnats efter av den tidigare civilisationen, som flygande mattor eller genetiskt modifierade papegojor, som kan förstå mänskligt tal istället för att bara härma det, tas för givet av lokalbefolkningen eller anses vara ”magi”. Anden bevisar detta genom att göra intryck av gamla, sedan länge döda, kändisar som Groucho MarxJack Nicholson med fler. En annan teori är att historien om Aladdin är uppdiktad av säljaren i början för att övertala folk till att köpa lampan.

Forrest Gump…

I slutet av filmen får vi se Forrest tillsammans med sin son. En fanteori är att det i själva verket inte är Forrests son, utan att Jenny bara har utnyttjat honom efter att hon fick reda på att hon är dödligt sjuk och att Forrest Gump har gjort stora rikedomar på sitt räkimperium.

Svampbob Fyrkant…

Enligt denna teori är Svampbob Fyrkant och hans konstiga vänners existens resultatet av strålning från kärnvapenprov som utfördes på Bikini-atollen i slutet av 40-talet och början av 50-talet. Eftersom de bor under atollen är staden känd som ”Bikini Bottom”. En annan fan-teori är att karaktärerna i Svampbob Fyrkant också representerar de sju dödssynderna. Det är ingen perfekt teori, men det är lite kul. Bläckvard Tentakel: Vrede. Herr Krabba: Girighet. Benny J. Plankton: Avund. Sandy Kind: Stolthet. Patrik: Lättja. Svampbob: Lust (hans livslust). Gary: Frosseri (löpande skämt om att han behöver matas).

Inception…

Hela filmen Inception (2010) är egentligen en intrig av den döda hustrun för att få Leonardo DiCaprio ur drömmen, en plan som misslyckas, enligt en vilt diskuterad fan-teori.

Tillbaka Till Framtiden…

Doktor Emmet Brown är redo att ta livet av sig tillsammans med Marty på den parkeringsplatsen under den första resescenen. Han har inte bara aldrig testat tidsmaskinen, utan han hävdar att många av hans uppfinningar varit misslyckande. Så under ögonblicket när han ska ta reda på om hans livsverk var en stor framgång, eller ett fullständigt slöseri, driver han inte bara Delorian mot sig själv, utan tar tag i Marty när han försöker. Om det första reseprovet misslyckades, skulle de båda ha dödats, vilket är precis vad Emmet ville, om experimentet varit ett misslyckande, enligt en kanske lite elak fan-teori.

Harry Potter…

Det finns en teori om att J.K. Rowling faktiskt är Rita Skeeter som förvisades från den magiska världen för att ha rapporterat lögner. Hon är så arg över att ha blivit landsförvisad att hon bestämmer sig för att skriva böcker som avslöjar hela den magiska världen. Till hennes bestörtning tror alla att hennes berättelser är fiktion, men hon blir ändå rik och berömd. Naturligtvis involverar denna teori också den verkliga världen och är därför mycket mer långsökt än andra fan-teorier.

Game of Thrones…

I böckerna av Game of Thrones tror alla att Jon Snow är Eddard Starks son av någon okänd kvinna. Fan-teorin säger att han faktiskt är son till Lyanna Stark och Rhaegar Targaryen (Rhaegars bortförande av Lyanna utlöste störtandet av Targaryens). Det betyder att han är Daenerys brorson, en acceptabel make för henne i Targaryen-termer, och möjligen den legitima arvtagaren till järntronen. Vad tror du?

Katten Gustaf…

En fan-teori är att katten Gustaf faktiskt är döende av svält och bara föreställer sig Jon och Ådi. Det fanns en hänvisning till detta i en serie med Halloween-tema. Gustaf vaknade upp i ett tomt och övergivet hus. Han ropar efter Ådi och Jon, men får aldrig något svar. Han önskar sig sedan att komma tillbaka av illusionen av sig själv där han fortsätter sina vanföreställningar om sin ”familj”.

Kalle och Chokladfabriken…

Willy Wonka visste att de barnen skulle  i hans fabrik, enligt en fan-teori. Efter att Augustus har sugit upp choklad från chokladdammen och trillat i, hoppar de alla ombord på båten genom undergångstunneln. Båten har dock inte två extra lediga platser. Den utformades med förkunskaper om att de skulle förlora två deltagare innan den tidpunkten. Senare kör de en gräddsprutande bil med bara fyra sittplatser. Hade de en annan bil som väntade i garaget ifall de andra klarade sig? Självklart inte. Willy Wonka använder barn för att göra godis!


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 point

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
1
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win