Välj en sida

Adam Sandler är en av våra största skådespelare inom komedigenren, både älskad och hatad av sin publik. Oftast brukar han spela roller i enkla komedier där vilt kroppsspråk och en nypa överdriv finns med. En del ser han som ett geni, andra tycker att han överdriver sina roller. Men hur som helst har han ett gigantiskt nettovärde, och det kan inte vara helt utan anledning! Här är tio fakta som du kanske inte visste om en skådespelare som du garanterat sett i någon film!

Uppträdde som komiker…

Redan som 17-åring uppträdde han som stå upp-komiker, som ett extraknäck för sina studier på New York University. Det hade minst sagt varit kul att se en lite mindre självsäker Adam Sandler att dra sina skämt när han var i tonåren!

Medverkade i MTV…

Efter att han gått ur skolan fick han en roll i MTV:s TV-program ”Remote Control”, som också var TV-kanalens första program som inte hade med musik att göra.

Har aldrig antecknat…

Enligt rykten sägs det att herr Sandler aldrig någonsin har skrivit ner något av sina skämt, utan att allt improviseras. Det här gäller dock självklart inte manusbaserade filmer.

Har delat lägenhet med regissör…

Adam Sandler och regissören Judd Apatow (på bilden nedanför) har faktiskt delat lägenhet tidigare. När de bägge försökte göra sig ett namn i Hollywood delade de en billig lägenhet, där Sandler sov på en madrass på golvet. På senare år har Sandler medverkat i en av Apatows filmer, ”Funny People”.

Adam Sandler som Willy Wonka…?

Det hade lika väl kunnat vara Adam Sandler som spelade rollen som Willy Wonka i Tim Burtons ”Kalle och Chokladfabriken”. Sandler kom ända till slutaudition, men den kända regissören valde istället att gå med sin gamla kompis Johnny Depp

10 fakta du antagligen inte visste om Victoria Silvstedt

10 fakta du antagligen inte visste om Victoria Silvstedt

Karin Victoria Silvstedt föddes den 19 september 1974 i Skelleftehamn, är uppvuxen i Bollnäs och är en svensk fotomodell, skådespelare och sångerska. Men är du född efter 70-talet så visste du garanterat redan detta, så vi på 10fakta.se kände därför att vi behövde...

10 fakta du antagligen inte visste om Dolly Parton

10 fakta du antagligen inte visste om Dolly Parton

Dolly Rebecca Parton - mer känd som bara Dolly Parton - föddes den 19 januari 1946 i Sevierville, Sevier County, Tennessee. Hon är en amerikansk countryartist, som även medverkat som skådespelare i ett antal filmer. Inom musiken är hon väldigt mångsidig och är verksam...