1
1 poäng

Adam Sandler är en av våra största skådespelare inom komedigenren, både älskad och hatad av sin publik. Oftast brukar han spela roller i enkla komedier där vilt kroppsspråk och en nypa överdriv finns med. En del ser han som ett geni, andra tycker att han överdriver sina roller. Men hur som helst har han ett gigantiskt nettovärde, och det kan inte vara helt utan anledning! Här är tio fakta som du kanske inte visste om en skådespelare som du garanterat tidigare har sett i någon film!

Uppträdde från början som komiker…

Redan som 17-åring uppträdde han som stå upp-komiker, som ett extraknäck för sina studier på New York University. Det hade minst sagt varit kul att se en lite mindre självsäker Adam Sandler att dra sina skämt när han var i tonåren!

Medverkade i MTV…

Efter att han gått ur skolan fick han en roll i MTV:s TV-program Remote Control, som också var TV-kanalens första program som inte hade med musik att göra.

För aldrig några anteckningar…

Enligt rykten sägs det att herr Sandler aldrig någonsin har skrivit ner något av sina skämt, utan att allt improviseras. Det här gäller dock självklart inte manusbaserade filmer.

Har delat lägenhet med känd regissör…

Adam Sandler och regissören Judd Apatow (på bilden nedanför) har faktiskt delat lägenhet tidigare. När de bägge försökte göra sig ett namn i Hollywood delade de en billig lägenhet, där Sandler sov på en madrass på golvet. På senare år har Sandler även medverkat i en av Apatows filmer, Funny People (2009).

Adam Sandler kunde ha spelat Willy Wonka…

Det hade lika väl kunnat vara Adam Sandler som spelade rollen som Willy Wonka i Tim Burtons version av Kalle och Chokladfabriken (2005). Sandler kom ända till slutaudition, men den kända regissören valde istället att gå med sin gamla kompis, Johnny Depp.

Har ett nettovärde som heter duga…

Även om det kan vara svårt att tro, med tanke på hur han ofta klär sig, har han ett nettovärde på över 300 000 000 dollar (!).

Han älskar hundar…

Det kanske inte är helt ovetandes för många att Adam Sandler älskar hundar. Men visste du även att hans egen hund, bulldoggen Meatball, har medverkat i filmer som bland annat Little Nicky (2000). En bild på de två tillsammans från filmen finner du nedanför.

Dragit in över en miljard dollar…

Oavsett om du älskar eller ogillar hans skådespeleri, så har hans filmer gemensamt dragit in över en miljard dollar världen över.

Totalt utdömd av sin lärare…

Vid ett tillfälle sa hans lärare från universitet att han aldrig någonsin kommer att bli något stort. Skrattar bäst som skrattar sist?

Han har sin pappa att tacka…

Adam Sandler har tidigare sagt i en intervju att han har sin pappa att tacka för sin egen humor. Hans pappa hade kanske inte direkt någon humor, men istället ett hemskt humör! Sandler har beskrivit att han brukade lugna ner sin pappa med sin egen humor, och på den banan började allt.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win