Nu är det sommar, och i vissa delar av landet kan vi njuta mer av solen än andra. Förra årets sommar var inget att direkt hurra över, och det kvarstår att se hur resterande sommar kommer att bli. Hur som helst har vi alla kunnat avnjuta ett härligt Europamästerskap i fotboll när vädret har strejkat! Här är också tio fakta som du med största sannolikhet inte hade en aning om när det kommer till sommaren. 

Mest hektiska tiden…

Sommaren är den absolut mest hektiska tiden för biografer, och Hollywood hoppas alltid att tjäna en betydande del av den totala årliga biljettförsäljning på de sommarsäljande månaderna. De tio största storfilmerna genom tiderna som släppts under sommaren är; JawsStar WarsJurassic ParkThe Dark KnightRaiders of the Lost ArkE.T.: The Extra-TerrestrialForrest GumpGhostbustersAnimal House och Terminator 2: Judgment Day.

Eiffeltornet blir 15cm längre…

Under sommarhettan expanderar stålet i Eiffeltornet, vilket gör det hela cirka 15 centimeter längre än under kallare förhållanden.

Stonehenge lockar folk…

I södra England samlas över 37 000 människor vid Stonehenge för att se sommarsolståndet. Druider och hedningar är bland de som firar den längsta dagen på året på denna anmärkningsvärda plats.

Hyllade Julius Caesar…

Marc Antony döpte månaden juli för att hedra Julius Caesar.

Även augusti…

Även månaden augustis namn kommer från romartiden, då den döptes efter Julius Caesars adopterade brorson, Gaius Julius Caesar Octavius – även kallad Augustus. Skillnaden är dock att han döpte månaden efter sig själv.

10 fakta du antagligen inte visste om valuta

10 fakta du antagligen inte visste om valuta

Ordet valuta kommer ursprungligen från latinets valeo eller valere, här i betydelsen "gälla" eller "vara värd", och är ett betalningsmedel för ett eller flera länder. ISO 4217 är den standard, fastställd av ISO, som beskriver de trebokstavskoder, valutakoder, som...

10 fakta du antagligen inte visste om 80-talet

10 fakta du antagligen inte visste om 80-talet

Är du en av alla de som föddes under 80-talet? Eller upplevde du kanske 1980-talet och kommer ihåg det som om det vore igår? Eller är du möjligtvis bara fascinerad av decenniet? Då bör du ta och läsa igenom dessa tio punkter, som du kanske inte hade full koll på när...