Nu är det sommar, och i vissa delar av landet kan vi njuta mer av solen än andra. Förra årets sommar var inget att direkt hurra över, och det kvarstår att se hur resterande sommar kommer att bli. Hur som helst har vi alla kunnat avnjuta ett härligt Europamästerskap i fotboll när vädret har strejkat! Här är också tio fakta som du med största sannolikhet inte hade en aning om när det kommer till sommaren. 

Mest hektiska tiden…

Sommaren är den absolut mest hektiska tiden för biografer, och Hollywood hoppas alltid att tjäna en betydande del av den totala årliga biljettförsäljning på de sommarsäljande månaderna. De tio största storfilmerna genom tiderna som släppts under sommaren är; JawsStar WarsJurassic ParkThe Dark KnightRaiders of the Lost ArkE.T.: The Extra-TerrestrialForrest GumpGhostbustersAnimal House och Terminator 2: Judgment Day.

Eiffeltornet blir 15cm längre…

Under sommarhettan expanderar stålet i Eiffeltornet, vilket gör det hela cirka 15 centimeter längre än under kallare förhållanden.

Stonehenge lockar folk…

I södra England samlas över 37 000 människor vid Stonehenge för att se sommarsolståndet. Druider och hedningar är bland de som firar den längsta dagen på året på denna anmärkningsvärda plats.

Hyllade Julius Caesar…

Marc Antony döpte månaden juli för att hedra Julius Caesar.

Även augusti…

Även månaden augustis namn kommer från romartiden, då den döptes efter Julius Caesars adopterade brorson, Gaius Julius Caesar Octavius – även kallad Augustus. Skillnaden är dock att han döpte månaden efter sig själv.

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

TikTok, även känt som Douyin (kinesiska: 抖音; pinyin: Dǒuyīn; ordagrant: "vibrato") i Kina, är en sociala medier-app för skapande och delning av videor och livesändningar. Appen släpptes i september 2016 av Bytebance, och är nu en ledande plattform för korta videor....

10 fakta du antagligen inte visste om kärnvapen

10 fakta du antagligen inte visste om kärnvapen

Kärnvapen är en typ av vapen vars sprängladdning får sin energi från fission, eller från olika kombinationer av fission och fusion, av atomkärnor. Detta till skillnad mot konventionella vapen, vars sprängladdningar får sin energi från kemiska processer. Att som land...

10 fakta du antagligen inte visste om hemlöshet

10 fakta du antagligen inte visste om hemlöshet

Hemlöshet är en situation som uppstår när en person saknar fast bostad i en kultur där rådande norm är att man har sådan (till skillnad från nomadiska kulturer). Definitionen av hemlöshet varierar från land till land. I Sverige har vi - tack och lov - en väldigt låg...