Nu är det sommar, och i vissa delar av landet kan vi njuta mer av solen än andra. Förra årets sommar var inget att direkt hurra över, och det kvarstår att se hur resterande sommar kommer att bli. Hur som helst har vi alla kunnat avnjuta ett härligt Europamästerskap i fotboll när vädret har strejkat! Här är också tio fakta som du med största sannolikhet inte hade en aning om när det kommer till sommaren. 

Mest hektiska tiden…

Sommaren är den absolut mest hektiska tiden för biografer, och Hollywood hoppas alltid att tjäna en betydande del av den totala årliga biljettförsäljning på de sommarsäljande månaderna. De tio största storfilmerna genom tiderna som släppts under sommaren är; JawsStar WarsJurassic ParkThe Dark KnightRaiders of the Lost ArkE.T.: The Extra-TerrestrialForrest GumpGhostbustersAnimal House och Terminator 2: Judgment Day.

Eiffeltornet blir 15cm längre…

Under sommarhettan expanderar stålet i Eiffeltornet, vilket gör det hela cirka 15 centimeter längre än under kallare förhållanden.

Stonehenge lockar folk…

I södra England samlas över 37 000 människor vid Stonehenge för att se sommarsolståndet. Druider och hedningar är bland de som firar den längsta dagen på året på denna anmärkningsvärda plats.

Hyllade Julius Caesar…

Marc Antony döpte månaden juli för att hedra Julius Caesar.

Även augusti…

Även månaden augustis namn kommer från romartiden, då den döptes efter Julius Caesars adopterade brorson, Gaius Julius Caesar Octavius – även kallad Augustus. Skillnaden är dock att han döpte månaden efter sig själv.

10 fakta du antagligen inte visste om FBI

10 fakta du antagligen inte visste om FBI

Federal Bureau of Investigation (FBI) är en amerikansk federal polismyndighet som är en del av USA:s justitiedepartement. I dess jurisdiktion ingår att utreda alla federala brott som i lag eller annan reglering inte har tilldelats någon annan federal...

10 fakta du antagligen inte visste om CIA

10 fakta du antagligen inte visste om CIA

CIA - Central Intelligence Agency (på svenska Centrala underrättelsetjänsten - är den amerikanska hemliga underrättelsetjänsten. CIA skapades av den tidigare presidenten Harry S. Truman då National Security Act antogs den 26 juli 1947 och ersatte då den förutvarande...

10 fakta du antagligen inte visste om vindkraftverk

10 fakta du antagligen inte visste om vindkraftverk

Vindkraftverk är en maskinkonstruktion som omvandlar kinetisk energi ur vinden till elektricitet. De består av ett stationärt torn med en rotor som snurrar genom påverkan av vindens kraft. Rotorn driver en generator som producerar el som överförs till elnätet....