1
1 point

Johnny Depp, den mångsidiga och oförglömliga skådespelaren, har fängslat publikens hjärtan med sina enastående prestationer. Från ikoniska roller till djärva karaktärer, kastar vi ett ljus på Depps exceptionella karriär och konstnärliga resa genom filmvärlden. Här är tio fakta som du bör känna till om en av Hollywoods mest älskade och omskrivna skådespelare!

Johnny Depp flyttade runt mycket som yngre…

Som ung kille flyttade hans familj runt mycket i USA. När de till slut bosatt sig i Miramar, Florida, på 1970-talet hade Johnny Depp bott i närmare tjugo olika städer.

Självskadebeteende uppstod efter skilsmässa…

Hans föräldrar skildes när Depp var relativt ung, vilket ledde till ett självskadebeteende för att hantera situationen. Än idag kan man se ärr på både armar och ben.

Blev nekad att fortsätta skolgången…

Johnny Depp hoppade av skolan redan vid femton års ålder i hopp om att bli rockmusiker. Bara två veckor efteråt ångrade han sig och ville återgå till skolan, men rektorn sade nej och uppmanade honom istället att fortsätta sin rockkarriärdröm. Visserligen slutade han inte som rockmusiker – trots en del framgångar – men att vara en av de mest eftertraktade inom filmbranschen kan ju inte vara fy skam?

Arbetade som telefonförsäljare…

Depp har haft många ströjobb, främst för att kunna försörja sig som rockmusiker. Det kanske mest uppmärksammade jobbet han har haft var som telefonförsäljare av pennor. Själv har han sagt i en intervju att han var usel som telefonförsäljare.

Vi har Nicolas Cage att tacka för Depps framgångar…

Vi har bland annat Nicolas Cage att tacka för Depps skådespelarkarriär! Han påbörjade filmbranschen efter ett besök i Los Angeles, Kalifornien, med sin tidigare fru, Lori, som introducerade honom till skådespelaren. Nicolas rådde honom att fortsätta att skådespela istället för att satsa på musiken.

Skådespeleriet i Pirates of the Carribean-filmerna motsäger det dock…

Efter succén i filmen Edward Scissorhands (1990) lovade Johnny Depp sig själv att aldrig upprepa skådespeleriet av en och samma karaktär igen, utan han skulle i varje film utmana sig själv genom att sätta ihop en ny, unik karaktär!

Vann sin första Oscar©

Johnny Depp vann sin första Oscar©-statyett efter sin roll som Kapten Sparrow i Pirates of the Caribbean: Svarta Pärlans förbannelse (2003).

Givmild är han också…

Under den tiden som han ägde nattklubben ”The Viper Room” i Los Angeles, hörde det inte till ovanligheten att han gav bort 50- och 100-dollarsedlar till de hemlösa utanför.

Ersatte bortgångna Heath Ledger…

Efter Heath Ledgers död år 2008 var Johnny Depp en av tre aktörer – tillsammans med Jude Law och Colin Farrell – som gick in för att spela variationer av Ledgers karaktär, Troy, i Terry Gilliams The Imaginarium of Dr. Parnassus (2009) , i syfte att kunna avsluta filmen. De tre skådespelarna donerade sedan sina inkomster från filmen till Heath Ledgers dotter, Matilda.

Har blivit framröstad till ”världens sexigaste man”…

Han har blivit framröstad till ”världens sexigaste man” under hela två tillfällen – 2003 och 2009. 2022 känns som mitt år dock!


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 point

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win