Välj en sida

Han drar inte bara blickarna till sig från miljontals flickor och kvinnor världen över för sitt utseende, utan är nu också högaktuell i uppföljaren till ”Alice i Underlandet”, det vill säga ”Alice i Spegellandet”. Utöver detta har han spelat en hel del storroller, och du associerar med största sannolikhet ihop honom till ”Pirates of the Caribbean”-filmerna. Listan där Johnny Depp har medverkat är lång, så vi går rakt på sak! Här är tio fakta som du kanske inte kände till om en av världens största skådespelare!

Flyttade runt som yngre…

Som ung kille flyttade hans familj runt mycket i USA. När de till slut bosatt sig i Miramar, Florida, på 1970-talet hade Johnny Depp bott i närmare tjugo olika städer.

Självskadebeteende uppstod efter skilsmässa…

Hans föräldrar skildes när Depp var relativt ung, vilket ledde till ett självskadebeteende för att hantera situationen. Än idag kan man se ärr på armar och ben.

Blev nekad att fortsätta skolgången…

Johnny Depp hoppade av skolan redan vid femton års ålder i hopp om att bli rockmusiker. Bara två veckor efteråt ångrade han sig och ville återgå till skolan, men rektorn sade nej och uppmanade honom istället att fortsätta sin rockkarriärdröm. Visserligen slutade han inte som rockmusiker – trots en del framgångar – men att vara en av de mest eftertraktade inom filmbranschen kan ju inte vara fy skam?

Arbetade som telefonförsäljare…

Johnny har haft många ströjobb, främst för att kunna försörja sig som rockmusiker. Det kanske mest uppmärksammade jobbet han har haft var som telefonförsäljare av pennor. Själv har han sagt i en intervju att han var usel som telefonförsäljare.

Vi har Nicolas Cage att tacka för Depps framgångar…

Vi har Nicolas Cage att tacka för Depps skådespelarkarriär! Han påbörjade filmbranschen efter ett besök i Los Angeles, Kalifornien, med sin tidigare fru, Lori, som introducerade honom till skådespelaren. Nicolas rådde honom att fortsätta att skådespela istället för musiken.

10 fakta du antagligen inte visste om Victoria Silvstedt

10 fakta du antagligen inte visste om Victoria Silvstedt

Karin Victoria Silvstedt föddes den 19 september 1974 i Skelleftehamn, är uppvuxen i Bollnäs och är en svensk fotomodell, skådespelare och sångerska. Men är du född efter 70-talet så visste du garanterat redan detta, så vi på 10fakta.se kände därför att vi behövde...

10 fakta du antagligen inte visste om Dolly Parton

10 fakta du antagligen inte visste om Dolly Parton

Dolly Rebecca Parton - mer känd som bara Dolly Parton - föddes den 19 januari 1946 i Sevierville, Sevier County, Tennessee. Hon är en amerikansk countryartist, som även medverkat som skådespelare i ett antal filmer. Inom musiken är hon väldigt mångsidig och är verksam...