Åsikterna går isär en aning om golfens egentliga ursprung. Den officiella tråden är att golf uppfanns i Skottland för cirka 500 år sedan, men kineserna hävdar bestämt att de hade kommit på en liknande sport för över 1 000 år sedan. Vem som egentligen var först lär vi aldrig riktigt reda ut, men här är tio andra fakta om golf som du bör känna till.

Har spelats på månen…

Golf är en av två sporter som har utövats på månen, förutom spjutkastning. Den 6 februari 1971 slog astronauten Alan Shepard två golfbollar på månens yta.

Slår snabbast och hårdast…

Femfaldiga vinnaren av ”World Long Drive Champion”, Jason Zuback (Kanada), kan slå en golfboll hela 428 meter. Han håller även rekordet för den snabbaste golfdriven någonsin på 328 km/h.

Groparna skiljer sig från boll till boll…

Alla golfbollar har inte samma antal ”gropar”. Golfbollar har någonstans från 330 till 500 gropar helt beroende på vilket företag som har producerat bollen. Den idealiska golfbollen har vanligtvis mellan 380 och 432 gropar.

Dyrt att få hole-in-one i Japan…

Om du får en hole-in-one i Japan hör det till traditionen att dela din lycka genom att anordna en fest, där du också ska tillgodose alla dina gäster med presenter. Med andra ord kostar det skjortan att få hole-in-one!

Hade golfklausul i filmkontrakt…

En av världens mest populära skådespelare, Samuel L. Jackson, är också en hängiven golfspelare. I själva verket hade stjärnan en klausul i sina filmkontrakt för ”Pulp Fiction” och ”Django Unchained”, där han skulle ha nära till en golfplan för att få spela två gånger i veckan.

10 fakta du antagligen inte visste om maraton

10 fakta du antagligen inte visste om maraton

Maraton är en olympisk löpgren där de tävlande avverkar en sträcka på 42 195 meter (42 kilometer) på landsväg eller gator. Begreppet har även på senare år att börjat användas även inom andra sporter – till exempel kajakmaraton. Årligen genomförs över 800 maratons...

10 fakta du antagligen inte visste om betting

10 fakta du antagligen inte visste om betting

Betting eller vadhållning är omåttligt populärt i Sverige, speciellt när det kommer till fotboll. Men betting är inte begränsat till sport – det innebär helt enkelt att man satsar pengar på något som kommer att hända i framtiden. Här är tio fakta om de galnaste...

10 fakta du antagligen inte visste om Paralympics

10 fakta du antagligen inte visste om Paralympics

Paralympics - även kallat Paralympiska spelen (syftande på de parallella spelen) eller handikapp-OS är parasportens motsvarighet till de olympiska spelen. Paralympics är bara öppet för personer med funktionsnedsättning såsom rörelsenedsättning, synnedsättning eller...