1
1 point

Åsikterna går isär en aning om golfens egentliga ursprung. Den officiella tråden är att golf uppfanns i Skottland för cirka 500 år sedan, men kineserna hävdar bestämt att de hade kommit på en liknande sport för redan 1 000 år sedan. Vem som egentligen var först lär vi aldrig riktigt reda ut, men här är tio andra fakta om golf som du åtminstone bör känna till.

Har spelats på månen…

Golf är en av två sporter som har utövats på månen, förutom spjutkastning. Den 6 februari 1971 slog astronauten Alan Shepard två golfbollar på månens yta.

Slår snabbast och hårdast…

Femfaldiga vinnaren av World Long Drive ChampionJason Zuback (från Kanada), kan slå en golfboll hela 428 meter. Han håller även rekordet för den snabbaste golfdriven någonsin på 328 km/h.

”Groparna” skiljer sig från boll till boll…

Alla golfbollar har inte samma antal ”gropar”. Golfbollar har någonstans från 330 till 500 gropar, helt beroende på vilket företag som har producerat bollen. Den idealiska golfbollen har vanligtvis mellan 380 och 432 gropar.

Dyrt att få hole-in-one i Japan…

Om du får en hole-in-one i Japan hör det till traditionen att dela din lycka genom att anordna en fest, där du också ska tillgodose alla dina gäster med presenter. Med andra ord kostar det skjortan att få hole-in-one i landet!

Hade golfklausul i filmkontrakt…

En av världens mest populära skådespelare, Samuel L. Jackson, är också en hängiven golfspelare. I själva verket hade stjärnan en klausul i sina filmkontrakt för Pulp Fiction (1994) och Django Unchained (2012), där han skulle ha nära till en golfplan för att få spela åtminstone två gånger i veckan.

Större chans att vinna på ett lotteri…

Finns det något som matchar känslan som när man gör en hole-in-one? Vad sägs om två i en och samma runda? Oakland University-studenten Kassandra Komma gjorde nyligen just detta. Oddsen på att upprepa något liknande är hela 1 på 64 000 000.

Hole-in-one på par-femma…

Lika osannolikt som en hole-in-one är på en par-trea, tänk dig då att göra det på en par-femma. Detta mycket ovanliga tillslag, bekant som en kondor, har endast verifierats fyra gånger!

Celine Dion äger egen golfklubb…

För miljoner är hon älskad för sin kraftfulla sångröst och har släppt hits som The Power of Love med mera. Men sångerskan Celine Dion är också en riktig golffanatiker och äger en egen golfklubb Terrebonne, Quebec Le Mirage Golf Club.

Kanske kan vara värt det…?

Om du väljer att  istället för åka den där söta golfbilen under alla 18 hål bränner du cirka 2 000 kalorier. Lite motion har väl aldrig någon dött av?

11 000 hål på ett år…

Från den 1 januari till den 31 december år 2010 gjorde Richard Lewis alla tiders rekord för flest spelade hål under ett år – hela 11 000!


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 point

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
1
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
2
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win