1
1 point

I det storslagna Kanada samsas imponerande natur med mångfaldig kultur. Utforska detta vänliga land, från majestätiska berg till pulserande städer, och upptäck dess fascinerande berättelse. Välkommen till en resa genom Kanadas rika landskap och kulturella mångfald!

Här hittar du en 200 mil lång gata…

I Kanada finns världens längsta gata. Den ligger i Yonge Street i Ontario och når ända till gränsen av Minnesota och är hela 200 mil lång. Det är en bit det.

Kanadensarna besitter fler rekord…

När vi ändå är inne på rekord i längder, kan vi också lika väl nämna att Kanada har världens längsta kustlinje, som är hela 202 080 km lång. Lite lagom, va?

Attackerade av USA – två gånger om…

Man brukar ofta skoja om att USA attackerar Kanada, precis som de flesta grannländer skojar med varandra. Men det har faktiskt hänt, och inte bara en gång, utan två gånger. Den första gången USA invaderade Kanada var år 1775 och den andra gången Kanada blev attackerade av sin granne var 1812.

Fick sin officiell flagga först efter 100 år…

Kanada fick sin officiella och nuvarande flagga först år 1965, nästan hundra år efter att det klassats som ett självständigt land (1867).

Och vi som klagar över kylan i Sverige…

Världens snabbaste temperaturskillnad har ägt rum i Kanada, och den är minst sagt imponerande. År 1962 i Pincher CreekAlberta, mättes det upp till -19° till 22° – på bara en enda timma! Vad skulle man då ha på sig?

Glöm Loch Ness-odjuret – här är Kanadas egna sjömonster…

Glöm Loch Ness-odjuret i Skottland! Kanada har sitt eget monster, som lever i en sjö i Okanagan, British Columbia. Sjöodjuret ska ha skådats många gånger, precis som Loch Ness-odjuret. Man får helt enkelt tro vad man vill.

Så stor del av landet är täckt av skog…

Ungefär 30% av Kanadas yta är täckt av skog. Det är ganska mycket, men jämfört med Sveriges 75% är det ingenting.

Staden har periodvis fler isbjörnar än invånare…

Staden Churchill i Manitoba är känt som ”Isbjörnshuvudstaden i världen” eftersom den har fler isbjörnar än invånare. Isbjörnarna kommer till staden under höstarna när isen bildas på Hudson Bay och är ett unikt inslag i stadslandskapet.

Välkommen, utomjordingar…

Kanada är det första land som har byggt en landningsbana för UFO:s och är stationerad i St. PaulAlberta. Kanadas före detta försvarsminister, Paul Hellyer, var där och invigde landningsbanan år 1967. Framtiden får utvisa om någon utomjording bestämmer sig för att landa där. Bild på landningsbanan finner du nedanför.

Ett fransk- och engelsktalande land…

Efter Paris är Montreal i Kanada den största fransktalande staden på jorden. Montreal är Kanadas näst största stad och den största staden i provinsen Québec.

Ett högutbildat land…

Kanada är det land som är mest utbildat i världen. Och inte bara mest – utan även ett av de länder där flest människor har högst utbildning. Sverige ligger i lä, med andra ord.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 point

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win