Landet i norr som amerikanarna ofta gör narr av, Kanada, döljer mer intressant fakta än man någonsin hade kunnat gissa sig till. Här är tio av de mest intressanta fakta om landet som du bör känna till.

200 mil lång gata…

I Kanada finns världens längsta gata. Den ligger i Yonge Street i Ontario och når ända till gränsen av Minnesota och är hela 200 mil lång. Det är en bit det.

Fler rekord…

När vi ändå är inne på rekord i längder, kan vi också lika väl nämna att Kanada har världens längsta kustlinje, som är hela 202 080 km lång. Lite lagom, va?

Attackerade av USA…

Man brukar ofta skoja om att USA attackerar Kanada, precis som de flesta grannländer skojar med varandra. Men det har faktiskt hänt, och inte bara en gång, utan två gånger. Den första gången USA invaderade Kanada var år 1775 och den andra gången Kanada blev attackerade av sin granne var 1812.

Officiell flagga efter 100 år…

Kanada fick sin officiella och nuvarande flagga först år 1965, nästan hundra år efter att det klassats som ett självständigt land (1867).

Och vi klagar i Sverige…?

Världens snabbaste temperaturskillnad har ägt rum i Kanada, och den är minst sagt imponerande. År 1962Pincher Creek, Alberta, mättes det upp till -19° till 22° – på bara en enda timma! Vad skulle man då ha på sig?