Sex and the City sändes mellan 1998 – 2004 och är en amerikansk TV-serie som är baserad på boken med samma titel.  Serien utspelar sig i New York, USA, och handlar om fyra kvinnors liv, vänskap, kärlekar, sex och mode. Tre av kvinnorna är mellan 35 och 40 år, och en av dem är över 40. Att de fyra skådespelerskorna lyckades sätta moderibbar världen över kanske inte förvånar med tanke på seriens popularitet. Men här är tio fakta om serien som du gissningsvis inte kände till i alla fall!

Var obekväm med allt sexistiskt…

Även om Sarah Jessica Parker hade en klausul i hennes kontrakt om att inte behöva medverka naken framför kameran i TV-serien (vilket förklarar alla de sexiga scener med Carrie i söta underkläder) var hon fortfarande väldigt nervös över allt det sexuella innehållet i serien. År 2010 berättade hon för tidningen The Sun: ”Jag var inte bekväm med nakenscener, scener med sexleksaker, eller vulgärt språk, så jag vill inte ha något med det att göra… Min karaktär, Carrie, kysste en hel del män, men längre än så gick det i princip inte”.

Vann Emmy-statuett…

Även om HBO haft en hel del enastående serier genom åren var Sex and the City faktiskt den första kabel-TV-serien som vann en Emmy-statyett för ”enastående komedi”.

Baseras på verkliga händelser…

Mycket av det som hände i TV-serien var inspirerat av verkliga händelser från Bushnells liv. Du minns väl Mr. Big? Han fanns på riktigt, kan man säga. Karaktären var baserad på en man som Bushnell dejtade i drygt ett års tid under 1995. I serien var han en finansiär och entreprenör, men i verkligheten arbetade inspirationskällan som en förläggare.

Klippte bort Twin Towers…

Terroristattacken som skedde den 11 september, mot Twin Towers i USA skakade om landet, om inte hela världen, mitt i säsongsuppehållet av Sex and the Citys fjärde säsong. När den fjärde säsongen åter igen sattes i rullning den 6 januari år 2002 var skyskraporna bortklippta i introscenerna. Detta för att inte påminna folket om hemskheterna som skedde.

Drinken Cosmo är inte från serien…

Med tanke på hur damerna i serien gjorde drinken ”Cosmo” så oerhört populär världen över är det lätt att tro att den har sitt ursprung från TV-serien. Men så är tyvärr inte fallet, drinken har sitt ursprung från 1930-talet nämligen, men man är osäker på om den föddes i Miami eller Provincetown.

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

How I Met Your Mother är en amerikansk komediserie för TV som skapats av Carter Bays och Craig Thomas. Första säsongen blev klar och sändes i USA mellan 2005 och 2006. Efter nio säsonger sändes seriens sista avsnitt 31 mars 2014. TV-serien visades i hela 208 avsnitt...

10 skruvade fan-teorier om film och tv från internet

10 skruvade fan-teorier om film och tv från internet

Det finns många filmer och TV-serier som slutar för öppen tolkning, där det är fansens uppgift att själva bestämma hur allt fick sitt slut. Men sen finns det också de serier och filmer med egentligen uppenbara slut, men som har fått tittare världen över att komma fram...