1
1 point

Sex and the City sändes mellan 1998 – 2004 och är en amerikansk TV-serie som är baserad på boken med samma titel. Serien utspelar sig i den amerikanska staden New York och handlar om fyra kvinnors liv, vänskap, kärlekar, sex och mode. Tre av kvinnorna är mellan 35 och 40 år, och en av dem är över 40. Att de fyra skådespelerskorna lyckades sätta moderibbar världen över kanske inte förvånar, med tanke på seriens popularitet. Men här är tio fakta om serien som du gissningsvis inte kände till i alla fall!

Var obekväm med allt sexistiskt…

Även om Sarah Jessica Parker hade en klausul i hennes kontrakt om att inte behöva medverka naken framför kameran i TV-serien (vilket förklarar alla de sexiga scener med Carrie i söta underkläder) var hon fortfarande väldigt nervös över allt det sexuella innehållet i serien. År 2010 berättade hon för tidningen The Sun: ”Jag var inte bekväm med nakenscener, scener med sexleksaker, eller vulgärt språk, så jag vill inte ha något med det att göra… Min karaktär, Carrie, kysste en hel del män, men längre än så gick det i princip inte”.

Vann Emmy-statyett…

Även om HBO haft en hel del enastående serier genom åren var Sex and the City faktiskt den första kabel-TV-serien som vann en Emmy-statyett för ”enastående komedi”.

Baseras på verkliga händelser…

Mycket av det som hände i TV-serien var inspirerat av verkliga händelser från Bushnells liv. Du minns väl Mr. Big? Han fanns på riktigt, kan man säga. Karaktären var baserad på en man som Bushnell dejtade i drygt ett års tid under 1995. I serien var han en finansiär och entreprenör, men i verkligheten arbetade inspirationskällan som en förläggare.

Klippte bort tvillingtornen…

Terroristattacken som skedde den 11 september 2001, mot World Trade Center i USA skakade om hela landet, om inte hela världen, mitt i säsongsuppehållet av Sex and the Citys fjärde säsong. När den fjärde säsongen åter igen sattes i rullning den 6 januari år 2002 var skyskraporna bortklippta i introscenerna. Detta för att inte påminna folket om hemskheterna som hade skett.

Drinken Cosmo härstammar dock inte från serien…

Med tanke på hur damerna i serien gjorde drinken ”Cosmo” så oerhört populär världen över är det lätt att tro att den har sitt ursprung från TV-serien. Men så är tyvärr inte fallet, drinken har sitt ursprung från 1930-talet nämligen, men man är osäker på om den föddes i Miami eller Provincetown.

Berättade först inte om sin roll för familjen…

Kristin Davis var så orolig för att seriens ekivoka ämnen – och även dess titel (!) – skulle chocka hennes familj, så hon berättade aldrig om hennes roll i serien för sin mormor, och bad specifikt hela sin familj att absolut inte titta på den. Efter hennes mormors bortgång berättade hon dock i en intervju att situationen hade förändrats väldigt, och att hennes föräldrar hade börjat titta på serien. Hennes pappa, som var professor i psykologi, använde bland annat serien i många exempel i hans föreläsningar om ”äktenskap och sexualitet”.

Var orolig över att få spela mamma…

Som seriens äldsta medlem var Kim Cattrall orolig över att hon hade fått rollen som någons mamma till en början. När hon fick reda på att hon hade fått rollen som en sexig singelkvinna – och inte någons mamma – ska hon ha uttalat sig följande till media: ”Jag trodde aldrig att jag skulle spela denna karaktär i denna åldern av mitt liv. Jag trodde att jag skulle spela någons mamma. De andra flickorna i showen är 10 år yngre än vad jag är, så jag måste verkligen få tillräckligt med sömn, träna mycket och se över vad jag faktiskt stoppar i mig”.

Rykten om en tredje film…

Även om Sex and the City har gett upphov till två långfilmer – och rykten om en tredje film som fortsätter att florera – trodde producenten Michael Patrick King (som regisserade båda långfilmerna) att serien skulle sluta precis som det var tänkt när sista avsnittet sändes. Några månader efter att det sista avsnittet sändes ska herr King ha sagt följande i en intervju: ”Ingenting vi gjorde i serien ändrades för att spara något för filmen. Det är precis som att vi ville avsluta serien. Vi är stolta över vad vi gjorde”.

Ändrades till blondin i sista sekund…

Från början var det tänkt att Carrie skulle vara brunett i Sex and the City. Men bara 24 timmar innan det första avsnittet äntligen skulle spelas in, ändrade producenten sig, eftersom Bushnell är blond.

Kafé fick anlita dörrvakt…

Efter att Miranda och Carrie i ett avsnitt köpte muffins i serien Magnolia Bakery (som är beläget på 401 Bleecker Street) blev kaféet så populärt att de var tvungna att anställa en dörrvakt. Snacka om en inflytelsefull serie!


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 point

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win