Heath Ledger lämnade oss plötsligt i form av en överdos/medicinblandning. Han kommer dock alltid att bli ihågkommen för sina filmroller, och inte minst när han spelade ”Jokern” i Batman-filmen ”The Dark Knight”. Bakom karaktären gömmer sig dock en hel del intressant fakta, och här är tio av dem som du bör känna till.

Isolerade sig inför rollen…

En del skådespelare är mer hängivna sina roller än andra. För att verkligen sätta sig in i Jokerns huvud låste Heath Ledger in sig på ett motell i 43 dygn. Detta för att isolera sig från omvärlden och bara leva med sitt eget tänkande. Det måste ju ha fungerat i alla fall, för ingen har spelat Jokern så bra som Heath Ledger.

Baserade utseendet på känd musiker…

Jokerns utseende är delvis baserad på musikern Sid Vicious (som du ser på bilden nedanför).

Därifrån fick han kroppsspråket…

Gesterna och kroppsspråket som Heath Ledger använder sig av när han spelar Jokern är starkt inspirerade av Alex De Large (Malcom McDowell), huvudkaraktären från filmen ”A Clockwork Orange” (1971). Detta har han själv påstått i en intervju.

Skedde även utanför kameran…

Heath Ledger hade en naturlig vana att snärta tungan som han gör upprepande gånger i filmen, och detta utnyttjade han till fullo när han spelade Jokern. Det hjälpte honom också med hur Jokern lät då rösten han gör kräver att han har en fuktig mun.

Yngst med att spela Jokern…

Heath Ledger är den yngsta skådespelare någonsin att spela Jokern. Detta bevisar kanske samtidigt att åldern aldrig spelar någon roll, med tanke på hur bra han gör det.

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

How I Met Your Mother är en amerikansk komediserie för TV som skapats av Carter Bays och Craig Thomas. Första säsongen blev klar och sändes i USA mellan 2005 och 2006. Efter nio säsonger sändes seriens sista avsnitt 31 mars 2014. TV-serien visades i hela 208 avsnitt...

10 skruvade fan-teorier om film och tv från internet

10 skruvade fan-teorier om film och tv från internet

Det finns många filmer och TV-serier som slutar för öppen tolkning, där det är fansens uppgift att själva bestämma hur allt fick sitt slut. Men sen finns det också de serier och filmer med egentligen uppenbara slut, men som har fått tittare världen över att komma fram...