Indien är världens största demokrati med över 1,2 miljarder invånare. Också världens mest förorenade land. Trots föroreningar reser miljoner till Indien på semester årligen, och även för oss svenskar är det ett populärt resmål. Här är tio fakta som du behöver veta om Indien innan du packar väskan och beger dig iväg.

Världens största festival…

Varje år anländer 100 000 000 besökare till ”Kumbh Mela Festival”, världens största festival – som också är världens största samling av människor.

Märkliga lagar…

Det är olagligt och straffbart att ta indisk valuta ut från landet. Likaså är det olagligt att äga en sexleksak om du bor inom Indiens gränser.

Kan inte förneka hans påstående…

En indisk man hävdar att han varken ätit eller druckit på 70 år. Efter omfattande tester kan läkarna fortfarande inte förklara eller förneka hans påstående.

Hem till världens största familj…

Världens största familj bor i landet i fråga. Familjen består av fadern, hans 39 fruar och deras 94 barn. Hur många barnbarn de kommer att få vill jag inte ens tänka på.

Toalett en lyxvara…

Indien har fler mobiltelefoner än toaletter. Det kanske också förklarar varför landet i fråga har mest magsjuka per invånare i hela världen. Likaså saknar 53% av alla indiska hushåll en toalett.

10 fakta du antagligen inte visste om San Francisco

10 fakta du antagligen inte visste om San Francisco

När man hör om San Fransisco tänker nog de flesta på den långa Golden Gate-bron och de branta gatorna i staden. Men San Fransisco är så mycket mer än så! Staden i norra Kalifornien i USA har cirka 6,7 miljoner invånare och har alltid varit ett populärt hem för både...

10 fakta du antagligen inte visste om gränser

10 fakta du antagligen inte visste om gränser

En del gränser mellan länderna är hårt bevakade, medan andra bara går att kliva över, utan något som helst hinder eller passkontroll. Den gräns mellan två länder som betraktas som allra mest välbevakad är den mellan Nord- och Sydkorea. Och just gränser är ett...

10 fakta du antagligen inte visste om Mongoliet

10 fakta du antagligen inte visste om Mongoliet

Mongoliet är en republikansk stat belägen i det inre av Asien, mellan Ryssland i norr och Kina i söder. Landet är indelat i 21 provinser (aimag) samt stadsområdet runt huvudstaden Ulan Bator. Mongoliet har också varit känt som ”Yttre Mongoliet” för att skilja det från...