1
1 point

Indien är världens största demokrati med över 1,425 miljarder invånare. Också världens mest förorenade land. Trots föroreningar reser miljoner till Indien på semester årligen, och även för oss svenskar är det ett populärt resmål. Här är tio fakta som du behöver veta om Indien innan du packar väskan och beger dig iväg!

Hem för världens största festival…

Varje år anländer 100 000 000 besökare till Kumbh Mela Festival, världens största festival – som också är världens största samling av människor.

Märkliga lagar…

Det är olagligt och straffbart att ta indisk valuta ut från landet. Likaså är det olagligt att äga en sexleksak om du bor inom Indiens gränser.

Kan inte förneka hans påstående…

En indisk man hävdar att han varken ätit eller druckit på 70 år. Efter omfattande tester kan läkarna fortfarande inte förklara eller förneka hans påstående.

Här hittar du världens största familj…

Världens största familj bor i landet i fråga. Familjen består av fadern, hans 39 fruar och deras 94 barn. Hur många barnbarn de kommer att få vill jag inte ens tänka på.

Toalett en lyxvara…

Indien har fler mobiltelefoner än toaletter. Det kanske också förklarar varför landet i fråga har mest magsjuka per invånare i hela världen. Hela 53% – mer än hälften – av alla indiska hushåll saknar en toalett i hemmet.

Låser inte sina dörrar – förlitar sig på Guden Shani…

En rolig fakta om Indien är att det finns en stad vid namn Shani Shingnapur där invånarna inte använder dörrar eller lås eftersom de tror att Guden Shani, som anses vara beskyddaren av staden, ger dem tillräcklig säkerhet. Staden har blivit känd för att vara en av de få platserna i världen där folk bor utan att låsa sina dörrar, och det sägs vara en symbol för deras starka tro på gudomlig beskydd och trygghet.

Anställer bara kvinnor för att spara pengar…

Det indiska flygbolaget Go Air anställer bara kvinnliga flygvärdinnor. Anledningen sägs vara att en kvinna i regel väger mindre än vad än man gör. Enligt flygbolagets egen utsago sparar de cirka 500 000 dollar i bränslekostnader på grund av mindre vikt på flygplanen.

Frågor på det…?

Språket ”anal” pratas i delar av Indien och Burma. I Indien finns även ett populärt vatten på flaska som heter ”Anus”. Behöver vi ens kommentera det?

Byggde eget 27-våningshus…

Indiens rikaste man, Mukesh Ambani, byggde ett hus värderat till en miljard dollar. Vad som är unikt med huset var att det byggdes i 27 våningar. Det finns även tre helikopterplattorparkeringshus på sex våningarpersonalstyrka på 600 man och en stor bio att tillgå. Huset ser du på bilden nedanför.

Lite omvänt, va…?

Det finns en stam i Indien som firar någons död som den lyckligaste stunden på jorden. När någon föds ses det som en stor sorg.

Buddha-staty funnen i Sverige…

År 1954 hittade arkeologer en gammal staty av Buddha i Sverige som har tillhört vikingar. Hur den har hamnat där är än idag ett frågetecken.


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 point

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
1
win