1
1 poäng

Mobiltelefoner är ett tekniskt underverk som har utvecklats något helt otroligt mycket under de tio senaste åren. Idag kan man inte gå ut någonstans utan att se en vilsen person stirra ner i sin mobiltelefon. Resultat från en undersökning i USA visar att 47% av deltagarna inte skulle kunna klara sig utan sin mobiltelefon. Här kommer tio snabba fakta du antagligen inte visste om yuppienallen!

Tekniken går framåt…

En iPhone har avsevärt mer datorkraft än alla datorer tillsammans som användes för att genomföra den första månlandningen.

Visst påverkar strålningen oss…

Studier har påvisat att strålningen som kommer ifrån mobiltelefoner kan orsaka sömnlöshethuvudvärk och till och med förvirring.

Första mobilsamtalet var från en Motorola…

Det första samtalet från en mobiltelefon gjordes den 3 april år 1973 av Martin Cooper. Han var en amerikansk ingenjör som på den tiden jobbade för elektronikföretaget Motorola.

Visst finns det mobilfobier också…

Nomofobi är rädslan för att inte vara anträffbar via sin mobiltelefon. Nomofobin känns även av om din telefon skulle vara urladdad, eller om det – gud förbjude – saknas täckning.

Rena rama bakteriefällan…

Den genomsnittliga mobiltelefonen bär på cirka 18 gånger fler potentiellt skadliga bakterier än vad spolknappen på din toalett gör.

Är det därför de har SIM-kort…?

Varje år så tappas det över 100 000 mobiltelefoner i toaletter, och detta är bara i Storbritannien! Kanske har du råkat ut för samma öde någon gång?

Nokia var världsledande…

Den bästsäljande mobiltelefonen genom alla tider var Nokia 1100 (som du ser på bilden nedan), den såldes i hela 250 000 000 exemplar.

Mysigt, va…?

Forskare har kommit på ett sätt att ladda mobiltelefoner med hjälp av urin. De ställer sig dock frågsamma till hur man ska lösa det hela bra på ett praktiskt sätt.

Så mycket kostar det att ladda telefonen…

Om du laddar din mobiltelefon en gång per dag så kostar det ungefär 3 kr per år för den elektricitet som förbrukas. Med andra ord kan du känna dig ganska lugn.

Mångmiljardindustri…

65% av alla smartphoneanvändare laddar ner noll nya appar per månad. Även om applikationer till mobilindustrin är en mångmiljardaffär så hör det inte till ovanligheten att man laddar ner nya när man har haft sin telefon under en längre period.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win