Manchester United Football Club är en fotbollsklubb från Stretford i Manchester, England, som spelar i engelska Premier League. Klubben ägs sedan maj 2005 av familjen Glazer. United är onekligen den klubb som dessutom är mest känd utomlands bland sportfanatikerna, och är också ett av världens största klubbvarumärke. Men de har inte alltid hetat Manchester United Football Club, de grundades nämligen år 1878 under namnet Newton Heath LYR Football Club. Först år 1902 byttes namnet till dagens Manchester United. Här är ytterligare tio fakta som du kanske inte kände till om ”de röda djävlarna”. 

Snacka om succétränare…

Under Sir Alex Fergusons ledning (1986-2013) slutade Manchester United aldrig lägre än en tredje plats i serietabellen. Under hans år hann de dessutom samla på sig 38 troféer, 20 ligatitlar, två Champions League-titlar med mycket mer!

Den första tränarimporten…

Louis van Gaal (på bilden nedanför) var Uniteds första icke-brittiska förbundskapten.

Slog målpoäng på hemmaplan…

År 1995 tog United den största segern i Premier Leagues historia med hela 9-0 hemma på Old Trafford mot besökande Ipswich.

Ännu ett rekord…

9-0-segern mot Ipswich 1995 är inte det enda rekordet som skedde det året. Ryan Giggs (bilden nedanför) satte rekord med att snabbast hitta målnätet mot Southampton efter bara 15 sekunders spel. Detta är rekord än idag!

Den tragiska flygolyckan…

1958 var ett tragiskt år för Manchester United och alla dess fans. Halva laget dog nämligen i en flygolycka när de flög över Tyskland. Efter kraschen erbjöd både La Ligas Real Madrid Och engelska Premier Leagues Liverpool sina två stjärnspelare att gå gratis till Old Trafford. En minst sagt sportslig och fin gest!

10 fakta du antagligen inte visste om maraton

10 fakta du antagligen inte visste om maraton

Maraton är en olympisk löpgren där de tävlande avverkar en sträcka på 42 195 meter (42 kilometer) på landsväg eller gator. Begreppet har även på senare år att börjat användas även inom andra sporter – till exempel kajakmaraton. Årligen genomförs över 800 maratons...

10 fakta du antagligen inte visste om betting

10 fakta du antagligen inte visste om betting

Betting eller vadhållning är omåttligt populärt i Sverige, speciellt när det kommer till fotboll. Men betting är inte begränsat till sport – det innebär helt enkelt att man satsar pengar på något som kommer att hända i framtiden. Här är tio fakta om de galnaste...

10 fakta du antagligen inte visste om Paralympics

10 fakta du antagligen inte visste om Paralympics

Paralympics - även kallat Paralympiska spelen (syftande på de parallella spelen) eller handikapp-OS är parasportens motsvarighet till de olympiska spelen. Paralympics är bara öppet för personer med funktionsnedsättning såsom rörelsenedsättning, synnedsättning eller...