Mexiko har på senare år blivit ett populärt resmål för den svenska turismen. Utöver den expanderande turismen från alla världens hörn har Mexiko minst sagt en spännande historia, som innefattar mycket konstigheter, krig, mord och fattigdom. Här är tio fakta som du bör känna till om tacosens hemland!

Betalade inte ut lön…

Fram till år 2008 betalade den amerikanska kedjan Walmart sina anställda endast med kuponger som bara gick att lösa in på just Walmart.

Etiopien donerade gåva som tack…

År 1985 donera Etiopien 5 000 dollar till mexikanska offer efter ett stort jordskalv. Detta för att Mexiko hjälpte till att försvara Etiopien när Italien invaderade dess land 1935.

Världens sjukaste kidnappning…?

År 2011 kidnappade en drogkartell en buss med hundratals passagerare som fick slåss mot varandra likt gladiatorer. Vinnaren fick som pris att utföra ett självmordsuppdrag. Kan tyckas vara ett mindre ärofyllt pris.

Plocka upp efter din hund och få gratis WiFi…

I Mexiko finns det speciella papperskorgar avsedda för hundavföring. När du slänger din hunds bajs får du en stunds gratis WiFi – ju mer bajs, desto mer WiFi. Hunduppfödare lär ju inte ha problem med internet i alla fall.

Ingen större succé för Taco Bell…

När den amerikanska kedjan Taco Bell försökte etableras i Mexiko fick företaget snabbt en stämpel som ”amerikansk skräpmat”. Kan tyckas konstigt eftersom tacos har sitt ursprung från Mexiko.

10 fakta du antagligen inte visste om gränser

10 fakta du antagligen inte visste om gränser

En del gränser mellan länderna är hårt bevakade, medan andra bara går att kliva över, utan något som helst hinder eller passkontroll. Den gräns mellan två länder som betraktas som allra mest välbevakad är den mellan Nord- och Sydkorea. Och just gränser är ett...

10 fakta du antagligen inte visste om Mongoliet

10 fakta du antagligen inte visste om Mongoliet

Mongoliet är en republikansk stat belägen i det inre av Asien, mellan Ryssland i norr och Kina i söder. Landet är indelat i 21 provinser (aimag) samt stadsområdet runt huvudstaden Ulan Bator. Mongoliet har också varit känt som ”Yttre Mongoliet” för att skilja det från...

10 fakta du antagligen inte visste om Hawaii

10 fakta du antagligen inte visste om Hawaii

Hawaii är den yngsta av de 50 amerikanska delstaterna (21 augusti 1959) och är den enda delstaten som består enbart av öar. Den upptar det mesta av ögruppen Hawaiiöarna i centrala Stilla havet, sydväst om kontinentala USA, sydöst om Japan och nordost om Australien....