2
2 poäng

Förenade staterna, landet där alla kan uppnå den så kallade amerikanska drömmen. Känd som världens största militärmakt och det land med störst inflytande när det kommer till världsekonomin. Ett land många väljer som resmål eller permanent boende. Här är tio fakta du bör känna till om landet som skapat både krig i fred i decennier. Här är tio fakta du antagligen inte visste om vår storebror på andra sidan Atlanten!

Ett av världens mest snabbast växande länder…

Endast två miljoner människor levde i USA år 1776. Idag är landet ett hem för över 332 miljoner. Snacka om ett expanderande land!

McDonald’s – ett av landets mest populära arbetsgivare…

Var åttonde amerikan har någon gång under sin livstid haft en anställning på McDonald’s. Det är med andra ord en av landets utan tvekan största arbetsgivare.

Några av världens största resurskonsumenter…

En amerikan konsumerar årligen lika mycket resurser som 34 kenyaner. Sett till landets storlek är det alltså ett av de länder som konsumerar mest resurser på jorden.

Ungefär som i serien Trailer Park Boys

Cirka 20 000 000 amerikanare bor i så kallade mobila hem. Det vill säga husvagnar, husbilar och andra typer av flyttbara hem.

Bara fantasin sätter gränser…

Åtminstone 97 personer i landet är döpta till LOL (laughing out load (skrattar högt, översatt till svenska)).

Miljarder av kycklingar…

Över åtta miljarder kycklingar konsumeras i USA årligen. Det är ett par kycklingar per invånare. Hur många hela världen konsumerar tillsammans varje år vågar jag inte ens tänka på, och tyvärr är det ingen statistik som går att tillgå.

Är man rik så är man…

Det amerikanska företaget Apple har i skrivande stund mer pengar i rullning än vad hela den amerikanska statskassan har.

Rökning och marijuana ett jätteproblem i landet…

Varje dag röker cirka 4 000 tonåringar sin första cigarett i landet. Cirka en fjärdedel av dessa kommer senare att börja röka på en daglig basis.

Skriver ut mest mediciner i världen…

Medicinska komplikationer” är den sjätte vanligaste dödsorsaken i landet. Den vanligaste dödsorsaken hos män under 50 år är överdosering av narkotika.

Mörkhyade mer utsatta i landet…

Sannolikheten att en afroamerikan ska bli skjuten jämfört med en vithyad amerikan är hela dubbelt så hög i landet.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

2
2 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
0
love
lol lol
1
lol
omg omg
2
omg
win win
1
win