3
3 poäng

Du har väl sett komediserien The Big Bang Theory? Serien där du följer Leonard, Sheldon, Penny, Howard, Raj, Bernadette, Amy med fler i deras nördiga äventyr och projekt. Världen över har den blivit en succé, och inte minst här i Sverige. Du kanske trodde att du kunde allt om serien, men vi slår vad om att det åtminstone finns någon punkt nedanför som du antagligen inte hade en susning om!

Penny saknar efternamn genom hela serien…

Penny är den enda karaktären i The Big Bang Theory där ingen har en aning om hennes efternamn. Det nämns helt enkelt aldrig.

Jim Parsons fick rollen som Sheldon omgående…

Jim Parsons provspelning för rollen som Dr Sheldon Cooper var så lyckad, att skaparen, Chuck Lorre, bad Parsons att omedelbart komma in för en sekund efteråt, eftersom Lorre ville vara 100% säker på Parson var så lysande som han verkade vara. Efter att den andra provspelningen gick helt perfekt tillväga, beslöt Lorre att omedelbart ge honom rollen som Sheldon Cooper.

Därför missade vi Penny under säsong 4…

Kaley Cuoco (Penny) missade att medverka i ett avsnitt av säsong fyra på grund av ett brutet ben, efter en hästridningsolycka. I sitt första framträdande efter olyckan filmades hon stående bakom en bardisk, på så vis kunde man dölja hennes gipsade ben.

Nyupptäckt orkidé-bi blev uppkallat efter serien…

Den 3 januari 2013 meddelade ett brasilianskt team av biologer att de namngett en nyupptäckt typ av orkidé-bi efter serien. Namnet blev ”Euglossa Bazinga”. Detta var för att hedra showen och specifikt Sheldons populära fras ”Bazinga”.

Vitryskt plagiat självdog…

Under den tredje säsongen av serien upptäckte producenterna en serie som kallas för ”Teoretikerna” (The Theorists), som sändes i landet Belarus. The Theorists var en ren kopia av The Big Bang Theory och rättsliga åtgärder för upphovsrättsintrång skulle mer eller mindre ha varit meningslöst, eftersom produktionsbolaget var ägt till större delar av den vitryska staten. Dock visade det sig att en rättegång inte vara nödvändig, eftersom när ryktet började florera att showen var en ren kopia av den riktiga serien började skådespelarna att säga upp sig och showen lades ner omedelbart .

Rajs oförmåga att prata med kvinnor baseras på verkliga händelser…

Rajs oförmåga att kunna prata med kvinnor, bortsett när han var berusad, är baserad på en gammal medarbetare till den exekutiva producenten, Bill Prady, när han arbetade på ett dataföretag.

Samma våning – hela tiden…

Våning två, tre och fyra av Sheldons och Leonards lägenhetsbyggnad är egentligen samma våning. De tar sig bara tid för att ”klä om” rummet för varje scen. Detta kan ses i det faktum att de skrapmärken på formstycket är identiska på varje våning när de går uppför trappan.

Nej, Sheldon har ingen diagnos…

Trots att flera tittare tar Sheldons beteende och sociala färdigheter som ett tecken på att Sheldon har Aspergers syndrom eller på annat sätt faller på autismspektrumet har producenter och regissörer ständigt förnekat i flertalet intervjuer att Sheldon har Aspergers eller någon typ av autism.

Fick lära sig spela instrument…

Skådespelarna lärde sig faktiskt att spela på riktiga instrument inför The Big Bang Theory (Amy spelar harpa, Sheldon spelar Theremin och Leonard spelar cello).

Har tidigare arbetat i serietidningsbutik…

Kevin Sussman, som spelade Stuart Bloom (butiksägaren av serietidningsaffären) har faktiskt arbetat i en serietidningsbutik innan han blev skådespelare.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

3
3 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
2
love
lol lol
2
lol
omg omg
0
omg
win win
2
win