2
2 poäng

World of Warcraft, ofta förkortat WoW, är ett MMORPG utvecklat av Blizzard Entertainment som väckt stor popularitet världen över, främst i Amerika och Europa. Spelet tillkännagavs den 2 september 2001 och lanserades den 23 november år 2004. Lanseringen skedde under tioårsjubileet av Warcraft-universumet. WoW har, sen originalspelet, genomgått stora förändringar via sina stora expansioner. Genom åren har nya raser, klasser och zoner tillkommit, och maxnivån för karaktärerna har höjts gång på gång. Än idag är spelet ett av de mest populära MMORPG som finns, och med det sagt bjuder vi här på tio fakta som du kanske inte kände till om Azeroths värld.

Att leta mineraler populärast…

Uppenbarligen föredrar de flesta att leta efter koppar-, silver- och guldtackor, då ”mining” är den absolut mest populära attribut i Azeroth. Detta med hela 35,8% av alla attributer. Samtidigt är ”inscription” den minst populära, med bara 9,6%.

Läderrustningarna som blev slopade…

Warlocks hade i både alfa- och betaversionen av spelet rustningar av läder. När den slutliga versionen av spelet lanserades slopades dock det hela.

Varför fick inte vi i Europa denna…?

Den amerikanska utgåvan av World of Warcraft har en knapp där du kan slumpa fram ett karaktärnamn till din karaktär. De europeiska utgåvorna av spelet saknar dock denna finurliga knapp.

Snabbt ska det gå…

Expansionen Cataclysm var under utveckling redan före Wrath of the Lich King nådde oss konsumenter.

Alliansen fortfarande populärast…

Medan gapet inte är lika stort som det en gång var, är alliansen fortfarande den mest populära fraktionen med lite mer än halva spelardatabasen. Introduceringen av rasen ”Blood Elves” i expansionen Burning Crusade minskade gapet markant.

För alla är vi väl kära i oss själva…?

Uppenbarligen älskar människor just människor. Den absolut mest populära rasen är människan i World of Warcraft. Studier har visat att det antagligen beror på att vi kan relatera till det vi känner igen, och likaså bygga en karaktär som efterliknar vårt eget utseende.

Tack gode gud för det…

Om du tycker att Undercity (se bild nedanför) är svårt att navigera i nu, skulle du ha sett hur det var tidigare. När denna stad först var påtänkt skulle den inte bara bestå av en våning – utan två. Blizzard upptäckte dock snabbt att det skulle bli för rörigt och svårnavigerat för spelarna, så den andra våningen togs bort. Dock kan du fortfarande få tillträde till den andra våningen i spelet.

Och stämda blev de…

Med tanke på spelets enorma popularitet – även om det gått lite upp och ner genom årens gång – var det bara en tidsfråga innan en snarlik kopia skulle dyka upp. Kanske inte alltför förvånande var det kineserna som stod för plagiatet, som gick under namnet World of Fight.

Alla vill vi vara hunters, så klart…

Den absolut mest populära karaktären i World of Warcraft är ”Hunter”. De amerikanska servrarna består av hela 12% hunters, medan de i Europa står för 11,1%.

Gör narr av kändisar…

Nästan alla är väl vid detta laget bekanta med Haris Pilton NPC som finns i Shattrath City? Men få vet att Paris Hiltons goda ”fiende” Ricole Nichie finns i närheten (en parodi av Nicole Richie). Ricole Nichie är osynlig för i princip alla, och endast präster utrustade med ”Eye of Divinity” kan se henne.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

2
2 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
2
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win