1
1 poäng

Vi försöker täcka upp rolig och intressant fakta om så många djurarter vi kan här på 10fakta.se, men eftersom det finns så oerhört många är det svårt att hinna med alla! Därför bjuder vi här på lite häpnadsväckande och minst sagt intressant och spännande kuriosa om några av vår planets kanske mest kända djur i sin allmänhet. Håll tillgodo!

Fikon populärt i djungeln…

Cirka 80% av alla kända djurarter vi har här på jorden är insekter. Likaså lever cirka 70% av alla djur i djungeln till största delen på fikon.

Pantrar är egentligen ingen egen djurart…

En panter är egentligen ingen djurart, utan används oftast som benämning för en svart puma, jaguar eller leopard.

Därför ska du inleda din arbetsdag med att titta på bilder av söta djur…

Att i tjugo minuters tid titta på bilder och filmklipp av söta djur på jobbet kan göra dig mer produktiv, har studier visat.

Bara en myt att Charles Darwin åt av alla nya djurarter han upptäckte…

Du har säkerligen länge hört om att Charles Darwin tillagade och åt samtliga nya djurarter som han upptäckte. Men det hela är bara en enda stor myt. Det finns inga pålitliga historiska bevis alls som stöder idén om att Darwin åt en bit av varje djur han upptäckte. Darwin var en respekterad vetenskapsman och naturforskare, och hans arbete handlade om att observera och dokumentera naturen, inte att konsumera de djur han studerade.

Tjernobyl har blivit en skyddszon för djur…

Många utrotningshotade djurarter, som ofta utsätts för tjuvjägare, har fått en skyddszon i Tjernobyl, Ukraina. Trots att Tjernobyl än idag är utsatt för radioaktivitet är det ett säkrare ställe för djuren än vad det är i närheten av oss människor.

Människan ansvarar för de flesta djurarters utrotning…

Människan är orsaken till att åtminstone 322 djurarter har utrotats helt och hållet under de senaste 500 åren.

Det kanske förklarar den långa snabeln…

Du kanske trodde att hunden var det djur som hade bäst luktsinne? Men så är dessvärre inte fallet. Elefanten är nämligen den djurart med bäst luktsinne i hela djurriket.

Därför undviker de ofta kraftledningar…

Många djur undviker gärna kraftledningar eftersom de ser ett skrämmande ultravioletta sken från ledningarna, som är osynliga för människor.

Så högljudda kan blåvalar vara…

Blåvalen kan göra det högsta läten av alla djurarter som finns här på jorden. Med sina 188 decibel kan de höras på hela 800 kilometers avstånd under ytan!

Och tur är väl det…

Hundar och elefanter är de enda djur som instinktivt verkar förstå när en människa pekar på någonting.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win