10 fakta du antagligen inte visste om Heath Ledgers skådespeleri av Jokern

Heath Ledger lämnade oss plötsligt i form av en överdos/medicinblandning. Han kommer dock alltid att bli ihågkommen för sina filmroller, och inte minst när han spelade ”Jokern” i Batman-filmen ”The Dark Knight”. Bakom karaktären gömmer sig dock en hel del intressant fakta, och här är tio av dem som du bör känna till.01En del skådespelare är mer hängivna sina roller än andra. För att verkligen sätta sig in i Jokerns huvud låste Heath Ledger in sig på ett motell i 43 dygn. Detta för att isolera sig från omvärlden och bara leva med sitt eget tänkande. Det måste ju ha fungerat i alla fall, för ingen har spelat Jokern så bra som Heath Ledger.

02

Jokerns utseende är delvis baserad på musikern Sid Vicious (se bild nedanför).

jokern1
03Gesterna och kroppsspråket som Heath Ledger använder sig av när han spelar Jokern är starkt inspirerade av Alex De Large (Malcom McDowell), huvudkaraktären från filmen ”A Clockwork Orange” (1971). Detta har han påstått själv i en intervju.

04Heath Ledger hade en naturlig vana att snärta tungan som han gör upprepande gånger i filmen, och detta utnyttjade han till fullo när han spelade Jokern. Det hjälpte honom också med hur Jokern lät då rösten han gör kräver att han har en fuktig mun.

jokern2
05Heath Ledger är den yngsta skådespelare någonsin att spela Jokern. Detta bevisar kanske samtidigt att åldern aldrig spelar någon roll, med tanke på hur bra han gör det.

Nästa sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar