10 fakta du antagligen inte visste om seriemördare

06Att utvecklas till en sociopat kan bero på arvsmassan…
En studie som fokuserade på en grupp av sociopater som hade adopterats som barn visade att de biologiska släktingar till sociopater var fyra till fem gånger större risk att vara sociopat än en vanlig människa. Forskarna noterade med detta att det är lättare för ”dåliga frön att blomma ut i dåliga miljöer”.

07

En seriemördare lider i princip alltid av psykopatiska drag…
Den amerikanska tidningen Crime Times har rapporterat att psykopater har en större tröskel när det kommer till rädsla och är mindre benägna att svara på skräckinjagande stimuli. Med andra ord kan de vara ”immuna” mot att frukta på ett sätt som andra människor är. Dessutom, deras skrämselreaktion var betydligt mindre än den genomsnittliga personen, vilket innebär att de behöver en högre spänning eller stimulering för att få en intensiv upplevelse.

seriemordare3

08Många behåller någon form av souvenir från sina offer…
Det hör inte alls till ovanligheten att många av seriemördarna vill behålla någon form av ”souvenir” från sina brott – snarare tvärtom. Till exempel när den välkände mördaren Ted Bundy fick frågan varför han tog polaroidbilder av alla hans offer, ska han ha svarat: ”När du arbetar hårt för att göra något, vill du inte bara glömma bort det”.

09

I USA finns det markant flest seriemördare…
USA är det land där störst andel seriemördare finns – eller åtminstone har åkt fast. Landet representerar cirka 76% (!) av världens total. Europa hamnar långt efter på en andra plats med sina cirka 17%. Det innebär alltså att resterande världsdelar delar på endast 7%.

seriemordare4

010Man kan omöjligt säga hur ett barn blir som vuxen…
Även om det är totalt omöjligt att förutsäga om ett barn kommer att växa upp till en seriemördare eller inte bör man åtminstone ha koll efter tre varningssignaler om framtida psykotiska beteenden. 1) Djurtortyr. 2) Förlängd sängvätning. 3) Pyromani. Kriminologer kallar dessa symptom för ”triaden”. Cirka 60% av alla dömda seriemördare har haft förlängd sängvätning ända in i tonåren.
Läs även
dodsstraffokus
10 fakta du antagligen inte visste om dödsstraff

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar