1
1 poäng

Donald John Trump, född 14 juni 1946 i New York, har varit en amerikansk företagsledare som är styrelseordförande och vd för konglomeratet Trump Organization och efterträdde Barack Obama som president i USA. Före valkampanjen var Donald Trump mest känd för sitt konglomerat Trump Organization samt de stora skyskrapor som bär hans namn, vilka han låtit uppföra på Manhattan i New York och i andra stora städer världen över. Idag vet i princip hela världen vem han är, tack vare sina kontroversiella uttalanden och att han teoretiskt sett har varit en av världens mäktigaste män. Här är dock tio fakta som du kanske inte kände till om USA:s 45:e president!

Donald Trump slog till sin musiklärare…

Som andraklassare var Donald Trump övertygad om att hans musiklärare i skolan inte förstod vad han pratade om, så han slog till honom rätt i ansiktet. Det hela slutade med att läraren fick en blåtira och herr Trump blev nästan avstängd från skolan. Som tonåring var Donald en riktig bråkstake, vilket resulterade i att hans föräldrar skickade iväg honom till militärskola i hopp om förändring.

Kunde ha blivit portad från Storbritannien…

Under år 2016 debatterade det brittiska parlamentet om att förbjuda Donald Trump från att besöka Storbritannien. Detta efter att han under ett inlägg i sociala medier hade hävdat att muslimer bara spred hatpropaganda.

Limmade ihop sin brors leksaksklossar…

Egot verkar alltid ha suttit i… Som barn bad Donald om att få låna sin brors leksaksklossar för att bygga en extra hög skyskrapa i leksaksmodell. Efter att Donald blev klar med sin konstruktion limmade han ihop bitarna så att han aldrig skulle behöva lämna tillbaka dem.

Har kursat totalt 11 företag…

Som en av de rikaste männen i USA har herr Trump aldrig någonsin gått i någon personlig konkurs. Däremot har han konkursat elva av sina egna bolag, däribland har många anställda varit drabbade, då flertalet av bolagen har varit relativt stora.

Varken dricker eller röker…

Donald Trump varken dricker alkohol eller röker. Detta på grund av att han har sett sin brors problem med sitt missbrukande av både alkohol och tobak.

Livrädd över att tappa håret…

Herr Trump är livrädd för att bli flintskallig, och det är ett av hans absolut största farhågor. I ett tidigare uttalande ska han ha sagt: ”Det värsta som finns är en man som blir flintskallig”. Hans uttalande fick då internet till att gå loss med Photoshop-bilder, föreställande Donald Trump som flintskallig.

Anlitade svartarbetare till Trump Tower…

Cirka 200 polska arbetare som var i USA illegalt hjälpte till att bygga den världsberömda skyskrapan Trump Tower. Polackerna arbetade i 12-timmarspass och tjänade någonstans runt 4-5 dollar i timmen (40-50 kronor per timma mätt i dagens valutakurs).

Hade ursprungligen en annan stavning på namnet…

Från början stavades hans efternamn ”Drumpf” eller ”Drumpft” (beroende på vad man kom från), men ändrades till ”Trump” under det trettioåriga kriget under 1800-talet.

Vågade inte sova på sin yacht…

År 1987 köpte Trump den dåvarande världens tredje största yacht, som han namngav till ”Trump Princess” (se bild nedanför). Prislappen hamnade på hela 29 000 000 dollar. Däremot tillbringade han aldrig en hel natt på lyxyachten och medgav att det gör honom för ”nervös för att slappna av”.

Har varit USA:s äldsta president…

Under sitt presidentskap har Donald Trump hunnit att fylla 70 år. Det vill också säga att han har varit den äldsta presidenten i USA:s historia någonsin. När hans efterträdare Joe Biden tillträder kommer han dock istället att ta över titeln som landets äldsta president någonsin. Biden tillträder posten som 78 år gammal.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
1
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win