1
1 point

Superhjältar har aldrig varit större än vad de är idag, och årligen släpps nästan en uppsjö av filmer från bland annat Marvel, DC Comics och andra mindre aktörer. Vad som skiljer Deadpool (2016) från många andra filmer med inslag av superhjältar är främst den humoristiska och sarkastiska andan som filmen bjuder på. Här är tio fakta som du bör känna till om filmen innan du ser den, eller efter du sett den för den delen också.

Ryan Reynolds var nästan lite väl i form…

Till en början fanns det en inbyggd muskelplatta i Deadpools dräkt, som skulle göra att karaktären såg mer vältränad ut. Dock var skådespelaren Ryan Reynolds redan så vältränad och välbyggd att de fick plocka bort muskelplattan, annars hade han sett överdrivet explosiv och oproportionerlig ut.

Fick ta med sig dräkten hem efter filminspelningen…

Efter filmens slut fick Ryan Reynolds behålla Deadpool-dräkten. Han hade dock aldrig bett om det, men å andra sidan släppte han den aldrig ur händerna heller.

Oerhört snabb produktion…

Det tog teamet endast 48 dagar att färdigställa allt filmande. Det som tog tid var det efterföljande; effekter, CGI, klippning med mera.

Styrkor fick skalas ner…

I serietidningarna var Negasonic Teenage Warhead (bilden nedanför) från början en prekognitiv och telepatisk mutant, men man valde att ändra lite på hennes speciella styrkor. Den explosiva styrka hon har i serietidningarna ansågs ta för mycket plats från Deadpool i filmen.

Så kan det gå…

Wade Wilson fick sitt namn som en parodi på DC Comics karaktär Slade Wilson. DC Comics är Marvel Comics största konkurrent.

Och så fick det bli…

Marvels superhjälte Cable skulle från början medverkat i filmen Deadpool, men regissören tyckte att han skulle passa bättre i en eventuell uppföljare istället.

Blev (så klart) bannlyst i Kina…

Deadpool blev helt bannlyst i Kina. I vanliga fall har kineserna gjort sig kända för att censurera filmer där kineser lyfts fram som skurkar, eller rent av inkräktar på den kinesiska kulturen. Men så var inte fallet med denna film. Kineserna brukar även censurera sexistisk satir och våld av för högt slag. Den kinesiska filmindustrin valde istället att filmen aldrig ska släppas i landet, för tar man bort alla element av våld och sex kommer filmen att bli totalt osammanhängande.

Femte gången gillt…?

Det här är Ryan Reynolds femte film där han spelar någon form av superhjälte. Tidigare har han medverkat i Marvels Hannibal King In Blade: Trinity (2004), Wade Wilson i X-Men Origins: Wolverine (2009), Hal Jordan i DC Comics Green Lantern (2011) och Nick Walker i Dark Horse’s R.I.P.D. (2013).

Fick lägre budget än sina syskonfilmer…

Deadpool hade avsevärt lägre budget än samtliga X-Men-Avengers-Iron Man- och Captain America-filmer. Men med tanke på att filmen har 8,0 i betyg IMDb så verkar inte pengar vara allt när man ska göra en riktigt bra film!

Ryan Reynolds vill inte axla rollen som någon mer superhjälte…

Ryan Reynolds har sagt att Deadpool kommer att vara den sista superhjältekaraktären som han någonsin kommer att spela. Däremot är han helt öppen för uppföljare eller spin-offs. Och tur är väl åtminstone det!


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 point

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win