Superhjältar har aldrig varit större än vad de är idag, och årligen släpps nästan en uppsjö av filmer från bland annat Marvel, DC Comics och andra mindre aktörer. Vad som skiljer Deadpool från många andra filmer med inslag av superhjältar är främst den humoristiska andan som filmen bjuder på. Här är tio fakta som du bör känna till om filmen innan du ser den, eller efter du sett den för den delen också.

Var för vältränad…

Till en början fanns det en inbyggd muskelplatta i Deadpools dräkt, som skulle göra att karaktären såg mer vältränad ut. Dock var skådespelaren Ryan Reynolds redan så vältränad och välbyggd att de fick plocka bort muskelplattan, annars hade han sett överdrivet explosiv och oproportionerlig ut.

Fick ta med sig dräkten hem…

Efter filmens slut fick Ryan Reynolds behålla Deadpool-dräkten. Han hade dock aldrig bett om det, men å andra sidan släppte han den aldrig ur händerna heller.

Oerhört snabb produktion…

Trots filmens alla effekter tog det teamet endast 48 dagar att färdigställa allt filmande.

Styrkor fick skalas ner…

I serietidningarna var ”Negasonic Teenage Warhead” (bilden nedanför) från början en prekognitiv och telepatisk mutant, men man valde att ändra lite på hennes speciella styrkor. Den explosiva styrka hon har i serietidningarna ansågs ta för mycket plats från Deadpool i filmen.

Så kan det gå…

Wade Wilson fick sitt namn som en parodi på DC Comics karaktär Slade Wilson.

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

How I Met Your Mother är en amerikansk komediserie för TV som skapats av Carter Bays och Craig Thomas. Första säsongen blev klar och sändes i USA mellan 2005 och 2006. Efter nio säsonger sändes seriens sista avsnitt 31 mars 2014. TV-serien visades i hela 208 avsnitt...

10 skruvade fan-teorier om film och tv från internet

10 skruvade fan-teorier om film och tv från internet

Det finns många filmer och TV-serier som slutar för öppen tolkning, där det är fansens uppgift att själva bestämma hur allt fick sitt slut. Men sen finns det också de serier och filmer med egentligen uppenbara slut, men som har fått tittare världen över att komma fram...