2
2 points

Ett av det mest populära spelen för den portabla marknaden någonsin, Angry Birds, har laddats ner åtskilliga miljoner gånger, och än idag har det finska företaget Rovio höga förväntningar på sig i sitt utvecklande. Rovio har lyckats bli en mångmiljonindustri och säljer idag allt från godis och dricka till kläder och gosedjur. Utöver allt detta finns det även ett Angry Birds-tivoli i bland annat Finland. Med detta sagt bjuder vi på tio fakta som du bör känna till om succén från våra finska grannar!

Utvecklades från början bara av fyra personer…

Utvecklarteamet på Rovio bestod endast av fyra personer när Angry Birds utvecklades. Det tog dem hela åtta månader att färdigställa spelet, mestadels på grund av att spelet ansågs så lågprioriterat av dem.

Och kostsamt var det…

Det första spelet kostade totalt cirka 700 000 kronor att utveckla till samtliga plattformar som det finns tillgängligt för.

Var inte Rovios första spel…

Många tror att Angry Birds var en riktig kassako från dag ett för företaget Rovio, men riktigt så gick inte framgångssagan till. Rovio hade nämligen totalt utvecklat cirka 50 spel innan Angry Birds, samtliga av mindre succé.

Nådde 1 miljon spelare efter bara tre veckor…

När Angry Birds nådde Android-enheter, efter en glasklar succé till iOS, tog det bara tre veckor innan spelet hade nått över en miljon nedladdningar – och då var det dessutom bara en betaversion.

Snacka om fräsig titel…

Talesmannen för den finska spelstudion, Rovio, Peter Vesterbacka, har den officiella arbetstiteln ”Mighty Eagle”.

Och en mindre ärorik titel…

Och på tal om konstiga titlar och namn, en av Rovios testspelare fick namnet ”Rovio Killer”, detta för att han bokstavligen talat var totalt värdelös på Rovios alla spel.

Spelet gav upphov till en uppsjö av parodier…

Flertalet parodier finns att ladda ner. De kanske mest populära är Angry Bird Management och likaså Rio-A som är en parodi av Angry Birds Rio.

200 000 000 timmar om dagen…

När mobilspelet i fråga var som populärast spenderades det totalt cirka 200 000 000 timmar globalt sett på spelet av alla grishatande spelare – dagligen.

Och därför skjuter vi mot just grisar…

Anledningen till att just grisar blev fienderna i spelet beror på allt prat om svininfluensan när spelet utvecklades. Med andra ord var det svininfluensan som inspirerade Rovio till att använda grisar som fiender.

Du kan hitta hemliga påskägg lite här och där…

Om du klickar på fåglarna som flyger förbi i introduktionsskärmen (förutom de som är väldigt lång borta), så kommer varje fågel att göra sitt specifika läten som används när de slungas iväg med den gigantiska slangbellan. Fler påskägg finns att hitta, men hur kul vore det om vi skulle avslöja alla?


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

2
2 points

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
2
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
2
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win