1995 hade den datoranimerade långfilmen Toy Story biopremiär, och att säga att filmen tog publiken med storm är nog en underdrift. Därefter har vi kunnat avnjuta ytterligare två uppföljare, och ganska nyligen utannonserade även Disney och Pixar att en fjärde film ligger under utveckling, som kommer att släppas 2018. Tills dess bjuder vi på tio fakta som du bör känna till om Woody och gänget!

Långa produktionstider…

Att Toy Story-filmerna tog lång tid att producera är det ingen fråga om. När Pixar producerade som mest lyckades de få ihop 3,5 minuter på en hel vecka.

Buzz kunde ha spelats av Jim Carrey…

Från början ville Tim Allen och Pixar att Jim Carrey skulle göra röstskådespelet för Buzz Lightyear, men den budget som de hade blivit tilldelade räckte aldrig till för att täcka Jim Carreys lön.

Ångrade sig efteråt…

Även Billy Crystal blev tillfrågad att göra Buzz Lightyears röst, men tackade nej. Billy har efteråt sagt i en intervju efter att filmen haft premiär att det var hans livs största misstag.

Lyckligtvis ändrades namnen…

Till en början var inte namnet för filmen helt självklart, utan skulle egentligen ha gått under titeln You Are a Toy. Likaså skulle Buzz Lightyear egentligen ha kallats för Lunar Larry.

Hasbro satte ner foten…

Leksaksföretaget Hasbro förbjöd Pixar att animera den nyutkomna GI Joe-leksaken när de fick höra att han skulle sprängas i luften av grannpojken Sid, som det var tänkt från början. Istället valde Pixar att animera de gröna små soldaterna.

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

How I Met Your Mother är en amerikansk komediserie för TV som skapats av Carter Bays och Craig Thomas. Första säsongen blev klar och sändes i USA mellan 2005 och 2006. Efter nio säsonger sändes seriens sista avsnitt 31 mars 2014. TV-serien visades i hela 208 avsnitt...

10 skruvade fan-teorier om film och tv från internet

10 skruvade fan-teorier om film och tv från internet

Det finns många filmer och TV-serier som slutar för öppen tolkning, där det är fansens uppgift att själva bestämma hur allt fick sitt slut. Men sen finns det också de serier och filmer med egentligen uppenbara slut, men som har fått tittare världen över att komma fram...