2
2 poäng

Frankrike är utan tvekan ett av världens mest besökta länder med sina 83 000 000 turister år 2012. Många av turisterna dras så klart till Paris – eller ”Lutetia”, som det så fint var döpt till under romartiden. Frankrike var under många år en stormakt och har som mest ägt 8% av jordens totala landyta. Här är ytterligare tio fakta som du antagligen inte kände till om Frankrike.

Snusklandet…?

Det finns en liten by i Frankrike som är döpt till ”Pussy”. Det finns också en annan by som heter ”Condom”. Är det nu man även ska nämna att 96% av alla gymnasium i landet har kondommaskiner? Världens snuskigaste land?

Kortlivade kungar…

Kung Louis XIX (på bilden nedanför) har antagligen haft det kortaste ämbetet någonsin. Han var kung över det franska riket i endast tjugo minuter! Även Kung John I blev förklarad kung hela fem månader innan han föddes. Han levde dock bara under fem dagar.

Har flest tidszoner i världen…

Fransmännen använder hela 12 olika tidszoner, medräknat fjärran belägna öar. Detta gör att landet har flest tidszoner i hela världen!

Staden som bara går och går…

Det finns endast en enda stoppskylt i hela Paris innerstad, vilket innebär att det är den huvudstad i Europa med minst antal stoppskyltar.

Kaféet där du måste vara hövlig…

Det finns en kafeteria där du måste uppföra dig väl. Säger du inte ”hej” och ”tack” kommer ditt kaffe att bli dyrare än för den som tackar ödmjukt.

Bevis på bra föräldraskap…?

Den franska regeringen ger medaljer till medborgare som ”framgångsrikt har uppfostrat flera barn med värdighet”.

Var först med registreringsskyltar…

Frankrike var det första landet i världen som introducerade registreringsskyltar på fordon.

Kallas för ”världens deppigaste folk”…

Var femte person i Frankrike har någon gång under sin livstid upplevt depression, vilket gör fransmännen till det ”mest deprimerande” människorna av alla.

Fantasifullt…

Mellan år 1814 till 1830 var Frankrikes officiella flagga helt vit! Efter 1830 gick landet tillbaka till den traditionella flagga med blått, vitt och rött, som vi känner till den idag.

Hårda straff för skönhetstävlingar…

Skönhetstävlingar för barn är illegalt i hela landet, och kan leda till två års fängelse eller 30 000 euro i böter.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

2
2 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
1
omg
win win
2
win