2
2 poäng

Varje dag proppas vi fulla av skönhetsideal, hur man ska se ut och vad som är snyggt eller sexigt. Och ja, på så vis kanske det inte är så konstigt att vi människor är så ytliga. Men ytliga var vi redan innan både reklam och ideal fanns, och här följer tio fakta som du bör känna till om fysisk attraktion mellan människor.

P-piller kan förändra attraktionsnivån…

P-piller påverkar både en kvinnas hormonnivåer och vem de blir attraherade av. Kvinnor som tar p-piller är ofta mer attraherade av män med mer synliga maskulina egenskaper än de som inte tar p-piller.

Ett attraktivt utseende kan göra gott för skolgången…

Forskning har påvisat att lärare förväntar sig att de mer fysiskt attraktiva eleverna ska prestera bättre i skolan. Det har också visat att det leder till mer uppmärksamhet, mildare straff och bättre betyg med de som haft lite mer tur med utseendet.

En fördel med attraktiva lärare…

Flera studier har visat att studenter tenderar att betygsätta sina lärares prestationer mer på grund av den fysiska attraktionskraften, än innehållet i deras föreläsningar eller deras förmåga att kommunicera. Alla minns vi väl den snygga läraren vi hade i skolan?

Men artiklarna tenderar att glida ifrån ämnet…

Attraktiva politiker får oftast mer nyhetsbevakning än mindre attraktiva politiker. Ett exempel på detta är Kroatiens tidigare president, Kolinda Grabar-Kitarović, som fick mer nyhetsbevakning än vad någon president tidigare har fått i landet. Detta tack vare att hon upplevdes som fysiskt attraktiv. En bild på Kolinda Grabar-Kitarović finner du nedanför.

Därför får du mer uppmärksamhet än dina syskon…

Forskare har noterat att mödrar tenderar att ge mer uppmärksamhet till deras mest attraktiva barn, som då uppvisar bättre egenskaper och mer socialiserade beteende än sina mindre attraktiva syskon.

Har antagligen med den biologiska klockan att göra…

I så gott som varje kultur och land tycker män att yngre kvinnor är mer attraktiva än de äldre, troligen eftersom kvinnor bara kan föröka sig under en begränsad tid.

Programmerade att fortplanta oss…

En studie gjord år 2003 har visat att män tycker kvinnor är som mest vackrast en kort period i månaden – när deras fertilitet är som högst.

Hänger du med nu…?

Studier tyder på att människor är ganska överens om vem som är och inte är attraktiv, både inom och mellan etnicitet och kultur. Forskarna noterade att attraktionen inte bara är i betraktarens öga, utan att det också finns universella normer för attraktionskraft.

Vikt och längd är av stor betydelse…

Onlinedejtandet har tagit hela världen med storm, minst sagt. Idag dejtas det mer än aldrig någonsin, och vi har utan tvekan internet att tacka detta för. Kvinnor hyser störst rädsla för att träffa någon från internet som är kortare än hon själv, medan mannen är rädd för att träffa en överviktig kvinna. Självklart är detta bara ett snittänkande, alla är vi individuella. Forskning har däremot visat att män som är 2,5 cm kortare, eller mer, än kvinnan har svårare att få till ytterligare en träff, medan kvinnor har svårare att få till en andra träff om de är bara nio kilo kraftigare än normalvikten för deras storlek. Fysisk attraktion när det är som ytligast, vill säga.

”Pappakomplexet”…

En relativt ny studie har påvisat att kvinnor gärna dejtar män där deras lukt påminner om kvinnans pappa.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

2
2 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win