Välj en sida

”Killarna är vassa, tjejerna är kassa”, brukar min son ofta skrika till min dotter. Dock ligger det ju inget bakom dessa ord som kan styrka hans påstående, och enligt mig är varje individ duktig på sin sak – oavsett kön. Och något måste ju tilltala kvinnor hos oss män, med tanke på att vi lägger ungefär ett helt år av vår livstid att stirra på det motsatta könet. Här kommer ytterligare tio fakta du måste veta om oss penisbärare!

Har du varit otrogen? Då är du korkad…

Enligt studier har män som är otrogna mot sin partner lägre IQ än en man som alltid är sin partner trogen. Studien gjordes i USA med en grupp på totalt 2 000 olika män, där även IQ mättes.

Och ljuger gör vi också…

Männen ljuger i snitt sex gånger om dagen – dubbelt så mycket som kvinnor, som bara ljuger ungefär tre gånger om dagen.

Ett halvår på rakning…

Under en mans livstid lägger han cirka sex månader på att raka sig. Detta är givetvis bara ett snitt, då det är väldigt individuellt från man till man. Maskinrakning är inte med i beräkningarna.

Raka dig om du ska se stark och farlig ut…

Ögat kan lura oss. Män med rakade huvuden ser ungefär 2,5 cm längre ut och 13% starkare ut än de med hår. Äntligen är mysteriet med Vin Diesel löst.

Högklackat var till för män…

Från början var det egentligen männen som gick med högklackade skor. Detta redan på 1600-talet. På senare år kom kvinnor istället att bära dem då de skulle se mer maskulina ut. Så på med skorna och slå klackarna i taket, killar!

10 fakta du antagligen inte visste om människan

10 fakta du antagligen inte visste om människan

Människan - eller Homo sapiens, som betyder den "visa människan på latin - är ett däggdjur av släktet Homo. Människan tillhör familjen hominider och som i sin tur tillhör ordningen primater. Alla nu levande människor tillhör underarten Homo sapiens sapiens. Men det...

10 fakta du antagligen inte visste om reumatism

10 fakta du antagligen inte visste om reumatism

Reumatism är ett tillstånd i lederna och bindväven som är förknippat med smärta och funktionsnedsättning. Med tiden har forskning delat upp reumatism i cirka 200 olika sjukdomar. I början av 1900-talet visade sig reumatisk feber bero på bakterier (Hemolytiska...