”Killarna är vassa, tjejerna är kassa”, brukar min son ofta skrika till min dotter. Dock ligger det ju inget bakom dessa ord som kan styrka hans påstående, och enligt mig är varje individ duktig på sin sak – oavsett kön. Och något måste ju tilltala kvinnor hos oss män, med tanke på att vi lägger ungefär ett helt år av vår livstid att stirra på det motsatta könet. Här kommer ytterligare tio fakta du måste veta om oss penisbärare!

Har du varit otrogen? Då är du korkad…

Enligt studier har män som är otrogna mot sin partner lägre IQ än en man som alltid är sin partner trogen. Studien gjordes i USA med en grupp på totalt 2 000 olika män, där även IQ mättes.

Och ljuger gör vi också…

Männen ljuger i snitt sex gånger om dagen – dubbelt så mycket som kvinnor, som bara ljuger ungefär tre gånger om dagen.

Ett halvår på rakning…

Under en mans livstid lägger han cirka sex månader på att raka sig. Detta är givetvis bara ett snitt, då det är väldigt individuellt från man till man. Maskinrakning är inte med i beräkningarna.

Raka dig om du ska se stark och farlig ut…

Ögat kan lura oss. Män med rakade huvuden ser ungefär 2,5 cm längre ut och 13% starkare ut än de med hår. Äntligen är mysteriet med Vin Diesel löst.

Högklackat var till för män…

Från början var det egentligen männen som gick med högklackade skor. Detta redan på 1600-talet. På senare år kom kvinnor istället att bära dem då de skulle se mer maskulina ut. Så på med skorna och slå klackarna i taket, killar!

10 extremt ovanliga och bisarra dödsfall som ägt rum

10 extremt ovanliga och bisarra dödsfall som ägt rum

När någon tragiskt nog dör ska man aldrig skratta eller skoja. För det är en tragedi. Men vissa dödsfall bör åtminstone diskuteras, eller nämnas - som dessa tio nedanför. Här finner du tio extremt ovanliga och ibland lite bisarra dödsfall som ägt rum! Det extremt...

10 fakta du antagligen inte visste om hormoner

10 fakta du antagligen inte visste om hormoner

De flesta relaterar nog hormoner till tonåringar - men sanningen är att vi alla ständigt bär på hormoner. Hormoner är molekyler som fungerar som budbärare från en cell eller ett organ i kroppen till en annan cell eller grupp av celler. Alla flercelliga organismer...

10 fakta du antagligen inte visste om genetik

10 fakta du antagligen inte visste om genetik

Genetik, ärftlighetslära, är en vetenskap inom biologin som studerar hur egenskaper nedärvs, hur genomet (arvsmassan) är uppbyggt och fungerar, hur förändringar av generna (arvsanlagen) uppstår, samt den biologiska variationen. Just vårt genetiska arv har blivit en...