Män påstår sig inte förstå kvinnosläktet. De kanske har rätt, eller så har de väldigt fel. Hur som helst så skiljer sig män från kvinnor åt i de flesta områden, och det kanske är just därför en man och en kvinna kompletterar varandra så bra. Normen är inte densamma som den var på 60-talet i Sverige, och feminismen blir mer och mer ett utbrett begrepp. Med detta sagt bjuder vi på tio fakta som antagligen inte ens kvinnor visste om sig själva.

Många rika har ärvt pengarna…

Alla kvinnor bland världens 20 rikaste har ärvt sina pengar från sin far eller man, förutom en enda, som har tjänat ihop sin förmögenhet helt på egen hand.

Bla, bla, bla…

En kvinna säger i snitt 20 000 ord om dagen. Det är cirka 13 000 ord mer än vad män säger, som i genomsnitt håller sig ganska nöjd vid cirka 7 000 ord.

Har mer skor än vad som används…

Medelkvinnan i Storbritannien äger 19 par skor – men använder bara 17 av dem. Hur nu 17 par skor kan vara ett ”bara” är för mig ett stort frågetecken.

Det låter fasansfullt mycket…

En kvinna lägger ungefär ett år av sin levnadstid på att fundera ut vad hon ska ha på sig för kläder. Inte nog med detta, hon tänker också på sitt egna utseende cirka nio gånger per dag, enligt studier gjorda i USA.

Spermaallergi inte så ovanligt…

Cirka 1,25% av alla damer är allergiska eller känsliga mot sperman som männen bär på. I de flesta fall brukar det resultera i utslag om kvinnan får det på sig.

10 fakta du antagligen inte visste om hormoner

10 fakta du antagligen inte visste om hormoner

De flesta relaterar nog hormoner till tonåringar - men sanningen är att vi alla ständigt bär på hormoner. Hormoner är molekyler som fungerar som budbärare från en cell eller ett organ i kroppen till en annan cell eller grupp av celler. Alla flercelliga organismer...

10 fakta du antagligen inte visste om genetik

10 fakta du antagligen inte visste om genetik

Genetik, ärftlighetslära, är en vetenskap inom biologin som studerar hur egenskaper nedärvs, hur genomet (arvsmassan) är uppbyggt och fungerar, hur förändringar av generna (arvsanlagen) uppstår, samt den biologiska variationen. Just vårt genetiska arv har blivit en...

10 fakta du antagligen inte visste om människans blod

10 fakta du antagligen inte visste om människans blod

Blod är den vätska som cirkulerar i människors och andra djurs blodådror (blodkärl). Blodet pumpas runt i kroppen av hjärtat. Det går från hjärtat till lungorna för syresättning, tillbaka till hjärtat och sedan ut till kroppens vävnad. Men det här hade du så klart...