1
1 point

Iron Maiden är mer eller mindre som en religion hos de hängivna fansen, och flera följer dem världen runt för att kunna se alla deras föreställningar. Det brittiska heavy metal-bandet bildades den 25 december 1975 av Steve Harris, basist och huvudsaklig låtskrivare. Bandet är ett av de mest inflytelserika och framgångsrika någonsin inom musikgenren heavy metal och har sålt ungefär 90 miljoner album. Gruppen har givit ut sexton studioalbum, elva livealbum, sju samlingsalbum, fyra samlingsboxar, ett antal DVD med filmade live-inspelningar samt ett stort antal singlar. Men allt detta äger du väl redan? Här är tio fakta som du dock kanske inte kände till om stjärnorna dock!

Första kända metalbandet som uppträdde i Indien…

Iron Maiden var det första internationella och kända metalbandet som uppträdde i Indien. Över 30 000 människor vallfärdade från hela Indien, Bangadesh, Pakistan, Nepal and Bhutan (och även Australien, säger ryktet) för att få ta del av bandets konsert.

Maiden-gitarristen är utbildad sociolog…

Gitarristen Janick Gers har en examen i sociologi. Likaså har Bruce ett flygcertifikat och kan styra en Boeing 747. Hur ser ditt liv ut, då?

Basisten Steve värmer aldrig upp…

Basisten och låtskrivaren Steve Harris har tidigare i en intervju hävdat att han aldrig värmer upp på något sätt före en föreställning!

Kunde ha fått ställa in…

Trummisen Nicko McBrain (på bilden nedanför) blev träffad på handen av en golfboll innan showen i Costa Rica. Om bollen bara hade träffat honom lite högre, skulle han inte ha kunnat spela och föreställningen hade behövts ställas in. Dessutom är hela bandet intresserade av golf, och gitarristen Adrian Smith gillar även tennis.

Blues-sidan av Adrian Smith…

Adrian Smith gör roliga ansiktsuttryck när han spelar solon. Vissa hävdar att det är blues-sidan av honom som visas upp.

Förbandet där dottern spelar…

Steve Harris dotter, Lauren Harris, har ett band som vanligtvis turnerar ihop med Iron Maiden och öppnar för dem. Och det är (nästan) ett faktum att om det inte vore för denna typ av familjeband skulle den sortens musik inte hitta sin väg in i en Iron Maiden-konsert.

Iron Maiden har extremt hängivna fans…

Bandet är kända för att ha otroligt hängivna fans, med en särskilt engagerad sådan, som gick så långt att han juridiskt ändrade sitt namn till just Iron Maiden.

Till och med präster finns i Maidens fan-skara…

Det finns en Maiden-tatuerad präst i Sao Paulo, Brasilien, som mer än älskar Iron Maiden. Han har även döpt en av sina söner till Stevie Harris. Japp, uppenbarligen passar den här typen av musik allihopa!

Gripen för knivinnehav…

Första gången som Maiden-managern Rod Smallwood såg bandet hade dåvarande sångare Paul Di’Anno gripits för knivinnehav tidigare under dagen, vilket fick Steve Harris att sjunga för första och enda gången på en Maiden-spelning.

Dickinson är krigsveteran…

Dickinson är egentligen en militärveteran, då han tillbringade en kort tid som tjänstgöring i den territoriella armén, en frivillig deltidsstyrka i den brittiska armén.


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 point

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win