Iron Man-filmen är från år 2008 och bygger på samma namn som Marvels seriekaraktär. I huvudrollerna finner vi Robert Downey Jr., Terrence Howard, Gwyneth Paltrow och Jeff Bridges. Sedan premiären har filmen även fått sig två uppföljare, som mottagits med jubel av biopubliken. Du har väl inte missat en av Marvels mest vinstdrivande film? Här är tio fakta som du bör känna till om Iron Man!

Kunde du höra det…?

Rhodeys ringsignal när Tony Stark ringer honom är en midi-ljudfil av temalåten från den tecknade Iron Man-versionen från 1966.

Jobbigt med toalettbesök…

Iron Mans dräkt består av cirka 450 separata delar. Och ja, det var uppenbarligen en kamp att ta på sig den varje gång.

Fick plocka fram familjealbumet…

Montaget av Tony Starks livshistoria skapades av redigeraren Kyle Cooper, och innehåller faktiskt riktiga bilder från när Robert Downey Jr. var lite. Likaså kan man skymta hans far, Robert Downey Sr.

Hårdträning innan inspelning…

För att förbereda sig inför rollen som Iron Man, tillbringade Robert Downey Jr. fem dagar i veckan med att styrketräna. Utöver styrketräningen utövade han också kampsport för att komma i form.

Därför spelades filmen in i Kalifornien…

Jon Favreau beslöt sig för att filma filmen i Kalifornien eftersom han ansåg att alltför många superhjältefilmer producerades på östkusten, särskilt New York City.

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

How I Met Your Mother är en amerikansk komediserie för TV som skapats av Carter Bays och Craig Thomas. Första säsongen blev klar och sändes i USA mellan 2005 och 2006. Efter nio säsonger sändes seriens sista avsnitt 31 mars 2014. TV-serien visades i hela 208 avsnitt...

10 skruvade fan-teorier om film och tv från internet

10 skruvade fan-teorier om film och tv från internet

Det finns många filmer och TV-serier som slutar för öppen tolkning, där det är fansens uppgift att själva bestämma hur allt fick sitt slut. Men sen finns det också de serier och filmer med egentligen uppenbara slut, men som har fått tittare världen över att komma fram...