1
1 poäng

Vad är egentligen bättre än när grillsäsongen sätter igång? Eller ja, en del har uppenbarligen grillsäsong året om – oavsett väder. Människans köttkonsumtion är ständigt omdiskuterad, både när det kommer till djurens rättigheter och påverkan på vår miljö. Här är i alla fall tio fakta som du bör känna till om kött!

Därför är Kobe-kött så exklusivt och dyrt…

Kobe-nötkött är en exklusiv kött-typ som ursprungligen kommer från Kobe-regionen i Japan, och får bara produceras i vissa delar av Japan. Likaså finns det strikta regler för dess uppfödning och produktion. Tidigare var exporten av äkta Kobe-nötkött mycket begränsad, men det har förekommit några förändringar, och en liten mängd äkta Kobe-nötkött har exporterats till vissa platser utanför Japan, inklusive USA och Europa.

Nöden har ingen lag…

Piloten för rymdfarkosten Gemini 3, John Young, fick sig en reprimand för att han försökte smuggla med en köttsmörgås ombord på rymdfarkosten.

Knep för att det ska se mer tilltalande ut…

Många företag paketerar nötkött i en kolmonoxidatmosfär för att hålla köttet rosaaktigt, att de ska se ”färskt” ut med andra ord. Detta påverkar dock bara färgen och köttet smakar fortfarande helt normalt.

Därför kan du inte äta McDonald’s-frukost dygnet runt…

Anledningen till att frukost inte serveras under hela dagen på McDonald’s beror främst på grillens temperatur som krävs för att laga nötkött skiljer sig mycket från den temperatur som krävs för att koka ägg. Vaknar du klockan 12.00 får du med andra ord nöja dig med hamburgare. Och på tal om McDonald’s; fram till 1990 friterade de sina pommes frites i 93% nötköttsfett. Numera tillagas de dock med hjälp av vegetabilisk olja.

Försäljningen av fisk ökar…

År 2013 var ett betydelsefullt år då det för första gången registrerades att den globala konsumtionen av fisk översteg konsumtionen av nötkött.

Fet mat för fransmännen…

Fransmännen äter fyra gånger mer smör60% mer ost och nästan tre gånger mer fläsk än resten av världen.

Hemlandet för bacon…

En amerikansk undersökning påvisade att 65% av de tillfrågade amerikanarna vill ha bacon som landets nationalrätt.

Därför äter vi ägg och bacon…

Ägg och bacon ansågs inte som en frukost förrän på 1920-talet, när Sigmund Freuds systerson hyrdes av ett förpackningsföretag där han hade i uppgift att skapa en marknadsföringskampanj för att öka försäljningen av bacon.

Kött har konsumerats på månen…

Den första måltiden som åts på månen var faktiskt bacon (eller ja, tekniskt sett var det frystorkade baconkuber).

Skulle du våga…?

Den äldsta skinkan i världen är 112 år gammal och påstås fortfarande vara ätbar. Mums (?)…


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win