Välj en sida

Vad är egentligen bättre än när grillsäsongen sätter igång? Eller ja, en del har uppenbarligen grillsäsong året om – oavsett väder. Människans köttkonsumtion är ständigt omdiskuterad, både när det kommer till djurens rättigheter och påverkan på miljön. Här är i alla fall tio fakta som du bör känna till om kött!

Kobe-kött i Asien…

Allt ”Kobe”-nötkött köpt utanför Japan eller Kina är i själva verket falskt. ”Kobe”-nötkött får bara produceras i vissa delar av Japan, och det är olagligt att exportera den någon annanstans än till Kina. Och ja, svindyrt är köttet till råga på allt.

Nöden har ingen lag…

Piloten för rymdfarkosten Gemini 3, John Young, fick sig en reprimand för att han försökte smuggla med en köttsmörgås ombord på rymdfarkosten.

Tricks för att det ska se mer tilltalande ut…

Många företag paketerar nötkött i en kolmonoxidatmosfär för att hålla köttet rosaaktigt, att de ska se ”färskt” ut med andra ord. Detta påverkar bara färgen och köttet smakar fortfarande normalt.

Därför kan du inte äta McDonalds-frukost dygnet runt…

Anledningen till att frukost inte serveras under hela dagen på McDonalds beror främst på grillens temperatur som krävs för att laga nötkött skiljer sig mycket från den temperatur som krävs för att koka ägg. Vaknar du klockan 12.00 får du med andra ord nöja dig med hamburgare. Och på tal om McDonalds; fram till 1990 friterade de sina pommes frites i 93% nötfett. Numera tillagas de med hjälp av vegetabilisk olja.

Försäljningen av fisk ökar…

År 2013 var det första året i historien där konsumtionen av fisk har överträffat nötkött.

10 fakta du antagligen inte visste om hamburgare

10 fakta du antagligen inte visste om hamburgare

Hamburgare må vara en av de mest sålda färdiga maträtterna i världen, där bland annat McDonalds, Burger King och Max med flera figurerar som givna leverantörer. Men inget går väl hem mer än en hemmagjord hamburgare med grönsaker, mängdvis med ost och ett eget tillagat...

10 fakta du antagligen inte visste om korv

10 fakta du antagligen inte visste om korv

Korv avser vanligen en livsmedelsprodukt som innehåller kött och som tillverkas i avlång form. De finns i alla möjliga olika längder, tjocklekar och typer av kött. Korv fungerar alltid som huvudrätt, tilltugg eller smörgåspålägg, och kan vara såväl ett billigt...