2
2 points

New York City är USA:s folkrikaste stad på 8,5 miljoner invånare. Staden har också under ett år varit huvudstad för landet, innan det istället föll på Washington. Staden är ansedd som en världsstad med stort inflytande inom världens ekonomi, media, politik, utbildning, underhållning och mode. Men bakom de stora skyskraporna gömmer sig också en hel del intressant och rolig fakta. Här är tio av dem, som du absolut måste känna till!

Större risk att bli biten av en New York-bo än en haj…

New York-bor biter tio gånger fler människor än de totala antalet hajangrepp årligen. Med andra ord är risken tio gånger större att du ska bli biten av någon från New York City än av en haj!

Fritt fram för barbröstade…

Det finns än idag inga lagar om att man inte får gå barbröstad/topless i centrala stan. Så ut på stan och sväng med kroppen!

Något för SJ att ta efter…

New York City håller sina tågräls fria från snö genom att kort och gott tända eld på dem. Effektivt!

Kaffedrickarnas hemstad…

I staden New York City dricker man drygt cirka sju gånger mer kaffe än vad man gör i de övriga amerikanska städerna.

En av världens mest internationella städer…

Det talas över 800 språk i den amerikanska storstan, vilket också gör det till den plats på jorden där flest språk talas.

Den 24 juli 2011 markerade en viktig dag för HBTQ+-gemenskapen…

Hela 823 samkönade äktenskap ägde rum under bara den första dagen då lagen trädde i kraft i staten New York. Detta var den 24 juli 2011.

Hem för många polacker…

Bortsett Polens huvudstad, Warszawa, har den amerikanska staden New York City flest människor som talar polska

Inte lika trångt som antika Rom…

New York City må vara tätbefolkat, men antika Rom var hela åtta gånger mer tätbefolkat än vad den amerikanska staden är. Där kan vi snacka om att bo på varandra!

Var försiktig med biltutan…

Att tuta med sin bil, förutom i nödsituationer, är olagligt och straffbart i staden, och i värsta fall kan det leda till dryga böter.

Enorma polisresurser…

Om staden skulle vara ett eget land, och dess polis istället var deras militära försvar, skulle New York vara ett av världens tjugo mäktigaste militära land. Det säger en del om hur mycket resurser det läggs ned på polisen i staden.


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

2
2 points

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win