Den amerikanska delstaten Texas förklarade sin självständighet från Mexiko år 1836 och blev ett eget land fram till 1845, då det blev en amerikansk delstat. Texas är den enda delstaten i USA som får ha sin flagga lika högt upp som den amerikanska flaggan. Bortsett från att informera om att Texas är en väldigt varm plats bjuder vi här på tio fakta om den amerikanska delstaten som kan tyckas roligt att känna till.

Stor oljeproducent…

Om Texas fortfarande hade varit ett eget land skulle det vara det sjunde största oljeproducerande landet.

”Jag bor i Jorden på jorden”…

Den lilla bygden ”Earth” i Texas är den enda by och/eller stad som heter ”Earth” på vår kära jord. Namnet gör sig dock roligare på amerikanska, eftersom Jorden översätts till ”Earth”.

Världens största fladdermuskoloni…

Världens största koloni av fladdermöss finns belägen i Bracken Cave i Texas. Över hela 20 000 000 fladdermöss delar grottans mörka utrymme. Dags att flytta dit, Batman?

En majoritet äger minst ett vapen…

I Texas är det fullt lagligt att skjuta en inbrottstjuv till döds. Detta faller under lagen för självförsvar.

26 filer bred motorväg…

En av världens bredaste motorvägar kan du fara omkring på om du befinner dig i Texas. Som bredast är den hela 26 filer bred.

10 fakta du antagligen inte visste om Mongoliet

10 fakta du antagligen inte visste om Mongoliet

Mongoliet är en republikansk stat belägen i det inre av Asien, mellan Ryssland i norr och Kina i söder. Landet är indelat i 21 provinser (aimag) samt stadsområdet runt huvudstaden Ulan Bator. Mongoliet har också varit känt som ”Yttre Mongoliet” för att skilja det från...

10 fakta du antagligen inte visste om Hawaii

10 fakta du antagligen inte visste om Hawaii

Hawaii är den yngsta av de 50 amerikanska delstaterna (21 augusti 1959) och är den enda delstaten som består enbart av öar. Den upptar det mesta av ögruppen Hawaiiöarna i centrala Stilla havet, sydväst om kontinentala USA, sydöst om Japan och nordost om Australien....