3
3 poäng

Cirka 200 000 000 spermier består i snitt en vanlig utlösning av. Varje sekund produceras cirka 1 500 nya spermier som lever i din kropp i cirka två och en halv månad innan de ska ut på äventyr! En del ser den där geggiga pölen oftare, andra mer sällan. Här är i alla fall tio fakta som du bör känna till om just spermier!

Bara en liten del av ”kladdet” består faktiskt av just spermier…

Bara cirka 5-10% av en utlösning innehåller faktiskt just spermier. Resten av kladdet består av rika kroppsvätskor och en bländande samling av näringsämnen som hjälper till att skydda spermierna i sin långa och mödosamma färd mot det kvinnliga ägget. Eller ja, förutsatt då att laddningen har hamnat rätt, vill säga.

Spermier som är så nyttigt…

Sperma innehåller C-vitamin, fruktos, magnesium, fosfor, kalium, vitamin B12, zink, kväve och kalcium. Den genomsnittliga manliga laddningen sägs innehålla ungefär lika mycket protein som en äggvita från ett kycklingägg. Dessutom består det bara av cirka 20 kalorier! Dags att se över kosten?

Skjut och njut…

En snittutlösning består av cirka en halv tesked. Detta är baserat på tre till fyra dagar utan utlösning, och då är den totala volymen mellan 2 – 6 milliliterVarje milliliter innehåller dessutom cirka 100 miljoner spermier.

En fladdermus spermie kan leva i upp till 145 dagar…

Beroende på hur gästvänlig vaginan är kan en sperma leva i upp till fem dagar! Dock dör majoriteten inom loppet av ett eller två dygn. Det kan tyckas länge, men jämför man det med fladdermusens spermier, som kan leva i upp till 145 dagar, är det kanske inte så märkvärdigt.

Oroa dig inte, kroppen tar hand om dina döda spermier…

Om en man har ett passivt sexliv – vilket jag hoppas att mina föräldrar har – och inte ens bryr sig om ”ta itu med problemet på egen hand”, kommer spermierna som aldrig släpps ut ur kroppen så småningom att  och att resorberas in i mannens kropp.

BMI lägre än 25 rekommenderas för hälsosamma spermier…

Om din BMI är över 25 kommer dina ”naturliga simmare” med största sannolikhet att vara långsammare, färre och mindre kapabla till att vinna en guldmedaljen till ägget, jämfört med en man som har ett BMI lägre än 25.

Bara en tiondel av din spermie är ”normal”…

Majoriteten av en mans spermier – närmare 90% – är onormalt utvecklade, vilket kan betyda att de har två huvuden eller två svansar. Ibland kan även storleken på huvudet variera till att vara enorma eller jättesmå.

Vatten kombinerat med bra kost ger starka spermier…

Spermier och kvaliteten kan påverkas i hög grad av en mans matvanor. Livsmedel som kommer att ge dig mer levande, hälsosammare, muskulösare, gladare och mer robusta spermier inkluderar bland annat ostronbananervalnöttersparrisvitlökmagert nötkött och choklad. Det är också viktigt att dricka mycket vatten.

Kockar använder gärna din sats till matlagning…

Visst tusan finns det också de kockar som använder spermier till matlagning. Åtminstone en – Fotie Photenhauer. Herr Photenhauer har också släppt en bok med många goda (?) recept, innehållande just spermier – ”Natural Harvest: a collection of semen-based recipes”. Om du känner dig sugen på att beställa kokboken kan du göra det HÄR (extern länk). Personligen skulle jag helst inte vilja äta någonting tillagat av honom.

Inte den vassaste kniven i lådan…

Bara var femte spermie har förståndet att simma mot ägget. Resterande kommer bara att simma runt i cirklar. Så, inte nog med att männens små simmande krigare till största del är onormalt utvecklade, de är uppenbarligen lite dumma också.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

3
3 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
2
love
lol lol
2
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win