Välj en sida

Cirka 200 000 000 spermier består i snitt en vanlig utlösning av. Varje sekund produceras cirka 1 500 nya spermier som lever i din kropp i cirka två och en halv månad innan de ska ut på äventyr! En del ser den där geggiga pölen oftare, andra mer sällan. Här är i alla fall tio fakta som du bör känna till om just spermier.

Bara en liten del av ”kladdet” är faktiskt spermier…

Bara cirka 5-10% av en utlösning innehåller faktiskt just spermier. Resten av kladdet består av rika kroppsvätskor och en bländande samling av näringsämnen som hjälper att skydda spermierna i sin långa och mödosamma färd mot det kvinnliga ägget. Eller ja, förutsatt då att laddningen har hamnat rätt.


Spermier som är så nyttigt…!

 Sperma innehåller C-vitamin, fruktos, magnesium, fosfor, kalium, vitamin B12, zink, kväve och kalcium. Den genomsnittliga manliga laddningen sägs innehålla ungefär lika mycket protein som en äggvita från ett kycklingägg. Dessutom består det bara av cirka 20 kalorier! Dags att se över kosten?

Skjut och njut…

En snittutlösning består av cirka en halv tesked. Detta är baserat på tre till fyra dagar utan utlösning, och då är den totala volymen mellan 2 – 6 milliliter. Varje milliliter innehåller cirka 100 miljoner spermier.

En fladdermus spermie kan leva i upp till 145 dagar…

Beroende på hur gästvänlig vaginan är kan en sperma leva i upp till fem dagar! Dock dör majoriteten inom loppet av ett eller två dygn. Det kan tyckas länge, men jämför man det med fladdermusens spermier, som kan leva i upp till 145 dagar, är det kanske inte så märkvärdigt.

En spermier kan leva i upp till fem dagar. Detta är dock ingenting mot fladdermusens spermier, som kan leva i upp till 145 dagar!

Oroa dig inte, kroppen tar hand om dina döda spermier…

Om en man har ett passivt sexliv – vilket jag hoppas att mina föräldrar har – och inte ens bryr sig om ”ta itu med problemet på egen hand”, kommer spermierna som aldrig släpps ut ur kroppen så småningom att  och att resorberas in i mannens kropp.

10 fakta du antagligen inte visste om Mshop

10 fakta du antagligen inte visste om Mshop

Sexleksaker, sexiga underkläder och allt som egentligen hör till inom sänghalmens fyra väggar blir allt mer och mer populärt. Idag är det en miljardindustri, framförallt i västvärlden. I många asiatiska länder är det än i dag förbjudet att sälja sexleksaker. Men vi...

10 fakta du antagligen inte visste om människan

10 fakta du antagligen inte visste om människan

Människan - eller Homo sapiens, som betyder den "visa människan på latin - är ett däggdjur av släktet Homo. Människan tillhör familjen hominider och som i sin tur tillhör ordningen primater. Alla nu levande människor tillhör underarten Homo sapiens sapiens. Men det...