Forskning har påvisat att hälften av alla barn är mobbade någon gång under sin skoltid. Mer än 10% är mobbade regelbundet. Det har också visat sig att tjejer är mer angelägna att mobbas i grupp än vad killar är. Det här kanske redan var allmänt känt, men visste du dessa tio fakta om mobbning?

Så allvarligt kan ett mobboffer påverkas…

Flera faktorer ökar risken för ett barn som mobbas, bland annat sjukdomar eller handikapp, passivitet, social fobi, agorafobi och högre nivåer av allmän oro eller ångest.

Men kan kännas som en evighet…

Det genomsnittliga tillfället av en mobbning varar ”bara” i snitt i 37 sekunder.

Kvinnor har blivit mer fysiska…

Även om flickor tenderar att använda mer indirekta och emotionella former av mobbning har forskning visat att flickor blivit mer fysiska i sin mobbning än vad de tidigare har varit.

Matallergi en stor grund till mobbning…

Över 30% av de barn som lider av någon form av matallergi rapporteras ha blivit mobbade i skolan vid ett eller flera tillfällen. Medan verbala övergrepp var den vanligaste formen av mobbning, uppgav hela 40% att de även blivit fysiskt hotade.

De är mest utsatta, enligt studier…

Barn som har en utvecklingsstörning eller ADHD är mer benägna än andra barn att bli mobbade. De är också något mer benägna än andra att mobba.

10 fakta du antagligen inte visste om FBI

10 fakta du antagligen inte visste om FBI

Federal Bureau of Investigation (FBI) är en amerikansk federal polismyndighet som är en del av USA:s justitiedepartement. I dess jurisdiktion ingår att utreda alla federala brott som i lag eller annan reglering inte har tilldelats någon annan federal...

10 fakta du antagligen inte visste om hormoner

10 fakta du antagligen inte visste om hormoner

De flesta relaterar nog hormoner till tonåringar - men sanningen är att vi alla ständigt bär på hormoner. Hormoner är molekyler som fungerar som budbärare från en cell eller ett organ i kroppen till en annan cell eller grupp av celler. Alla flercelliga organismer...

10 fakta du antagligen inte visste om CIA

10 fakta du antagligen inte visste om CIA

CIA - Central Intelligence Agency (på svenska Centrala underrättelsetjänsten - är den amerikanska hemliga underrättelsetjänsten. CIA skapades av den tidigare presidenten Harry S. Truman då National Security Act antogs den 26 juli 1947 och ersatte då den förutvarande...