Välj en sida

Neymar är en sann ungdomstalang inom fotbollen, där hans talang inte bara har gett honom berömmelse världen över, utan också en stor summa pengar. Trots att han bara är i sin tidiga tjugoårsålder sätter han poängrekord efter poängrekord, och här är tio fakta som du antagligen inte visste om den unga superstjärnan som spelar i spanska Barcelona.

Även en stjärna utanför planen…

Neymar är inte bara en stjärna på planen – även i Brasilien är han en stjärna i en serietidning! Historierna skildrar honom som ett barn som leker på gatorna i Brasilien, och det är tänkt att vara inspirerande och spännande för den yngre generationen. Dock är inte Neymar den första fotbollsspelaren som har blivit till seriefigur. Även Ronaldinho, Ronaldo och Pele har tidigare varit stjärnor i serietidningsvärlden.

Prytt tidningen Time…

Neymar är den första och enda brasilianska atlet som har prytt omslaget av tidningen Time. Inte ens Pele fick den stora äran.

Omges av supermodeller…

Precis likt chefredaktören på 10fakta.se har Neymar dejtat en drös av kända supermodeller. För att inte nämna bara några av dem; Bruna Marquezine (se bilden orvanför), Soraja Vucelic och Gabriella Lenzi.

En 20-årsdag att minnas…

På Neymars tjugoårsdag gjorde han också sitt 100:e mål inom professionell fotboll. Kort och gott betyder ju det med andra ord att han faktiskt gjorde 99 mål på en professionell nivå som tonåring.

Tatueringar med religiösa budskap…

Det är ingen hemlighet att Neymar har en handfull tatueringar på kroppen då han mer än gärna stoltserar med att visa upp dem på bilder. Men visste du att majoriteten av hans tatueringar har ett kristet budskap i sig? Hans tatuering med texten ”Everything Passes” är en referens till hans tidigare njursten han en gång hade.

10 fakta du antagligen inte visste om Victoria Silvstedt

10 fakta du antagligen inte visste om Victoria Silvstedt

Karin Victoria Silvstedt föddes den 19 september 1974 i Skelleftehamn, är uppvuxen i Bollnäs och är en svensk fotomodell, skådespelare och sångerska. Men är du född efter 70-talet så visste du garanterat redan detta, så vi på 10fakta.se kände därför att vi behövde...

10 fakta du antagligen inte visste om Dolly Parton

10 fakta du antagligen inte visste om Dolly Parton

Dolly Rebecca Parton - mer känd som bara Dolly Parton - föddes den 19 januari 1946 i Sevierville, Sevier County, Tennessee. Hon är en amerikansk countryartist, som även medverkat som skådespelare i ett antal filmer. Inom musiken är hon väldigt mångsidig och är verksam...