1
1 point

Neymar var en sann ungdomstalang inom fotbollen, där hans talang inte bara har gett honom berömmelse världen över, utan också en stor summa pengar. Genom årens gång har han satt poängrekord efter poängrekord, och här är tio fakta som du antagligen inte visste om superstjärnan som idag spelar i saudiarabiska Al Hilal.

Även en stjärna utanför planen…

Neymar är inte bara en stjärna på planen – även i Brasilien är han en stjärna i en serietidning! Historierna skildrar honom som ett barn som leker på gatorna i landet, och det är tänkt att vara inspirerande och spännande för den yngre generationen. Dock är inte Neymar den första fotbollsspelaren som har blivit till seriefigur. Även RonaldinhoRonaldo och Pele har tidigare varit stjärnor i serietidningsvärlden i sitt hemland.

Prytt omslaget av Time Magazine…

Neymar är den första och enda brasilianska atlet som har prytt omslaget av tidningen Time Magazine. Inte ens Pele fick den stora äran.

Omges av supermodeller…

Precis likt chefredaktören på 10fakta.se har Neymar dejtat en drös av kända supermodeller. För att inte nämna bara några av de alla; Bruna Marquezine (se bilden orvanför), Soraja Vucelic och Gabriella Lenzi.

En 20-årsdag att minnas…

På Neymars tjugoårsdag gjorde han också sitt 100:e mål inom professionell fotboll. Kort och gott betyder ju det med andra ord att han faktiskt gjorde 99 mål på en professionell nivå som tonåring.

Tatueringar med religiösa budskap…

Det är ingen hemlighet att Neymar har en handfull tatueringar på kroppen då han mer än gärna stoltserar med att visa upp dem för omvärlden. Men visste du att majoriteten av hans tatueringar har ett kristet budskap i sig? Hans tatuering med texten ”Everything Passes” är också en referens till hans tidigare njursten han en gång hade.

Kunde ha gått illa…

När han var endast fyra månader gammal kunde det ha gått riktigt illa. Neymar och hans föräldrar var nämligen med om en väldigt omfattande bilolycka, vilket kunde ha kostat dem allesammans livet. Neymar fick en ganska allvarlig skallskada, men repade sig och har istället lyckats bli en av världens bästa fotbollsspelare.

Kan gå förbi Ronaldos målrekord…

Neymar är ett gäng år yngre än Cristiano Ronaldo, och självklart är han inte ens i närheten av stjärnans målrekord ännu. Men när Neymar fyllde 23 år hade han gjort mer än dubbelt så många mål som Ronaldo hade gjort när han var i samma ålder. Akta dig, Ronaldo!

Kunde ha spelat i engelska Premier League…

Han hade lika väl kunnat hamna i engelska West Ham då de erbjöd honom en rekordsumma, sett till klubben, på 16 000 000 pund. Han tackade dock nej till denna möjlighet, och det tror jag inte att han ångrar idag.

Samarbete med One Directon…?

Fotbollsstjärnan har tidigare ställt upp i en drös olika musikvideos, då han är ett stort fan av popmusik. Nu ryktas det om att han jobbar ihop med pojkbandet One Direction för att göra en musikvideo, som han också kallar för ”ett alldeles utmärkt band”.

Föddes till målgörare…

Han gjorde mål i sin första La Liga-match (mot Real Sociedad), likaså gjorde han mål i sin första El Clásico-match. Han gjorde också hattrick i sin första Champions League-match. Inte illa pinkat.

Ett välkommande han sent lär glömma…

När Neymar köptes och anslöt sig till sin dåvarande klubb, Barcelona F.C., kom hela 56 500 gapande fans för att se presentationen av nyförvärvet och hälsa honom välkommen!


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 point

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
1
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win