1
1 poäng

Sport brukar ofta associeras med skador och inte minst skandaler. Vi kan nog alla räkna upp en handfull atleter som under årens gång blivit fällda för doping eller förstört sitt rykte på annat vis. Här är tio av dem som du bör känna till!

Dömdes till ett kännbart straff…

Michael Vick hade nog hoppats på att bli ihågkommen som professionell spelare i amerikansk fotboll då han spelade för Atlanta Falcons. Gissningsvis kommer han istället att bli ihågkommen för något avsevärt tråkigare. Herr Vick hade nämligen som hobby att misshandla hundar och låta djuren slåss mot varandra i trånga utrymmen. 21 månader av totalt 23 fick herr Vick avtjäna i ett federalt fängelse.

Lance Armstrong blev av med alla sina priser…

Ingen lär vi glömma Lance Armstrongs skandal när det kom till känna att han vid flera tillfällen har dopat sig med otillåtna och olagliga preparat. Det hela kom som en chock för alla då han sågs som en superhjälte som vunnit Tour de France hela sju gånger och även besegrat testikelcancer. Det slutade dock med att han fick alla Tour de France-pokaler tillbakadragna.

Ljög under ed…

Barry Bonds spåddes att bli en av tidernas bästa basebollspelare, fram till det uppdagades att även han använde sig av steroider och andra preparat som inte är tillåtet. Till råga på allt ljög han också om sitt dopande under ed i domstol.

Satt inne för våldtäkt…

Alla har vi nog hört om, eller fortfarande minns, när Mike Tyson bet av en bit av örat på sin motståndare, Evander Holyfield. Men det är inte den enda skandalen som han gissningsvis kommer att bli ihågkommen för. År 1992 spenderade han tre av totalt tio år i ett federalt fängelse efter att ha blivit dömd för våldtäkt.

Förstörde hela sin karriär med steroider…

Mark McGwire var ännu en atlet som lika väl hade kunnat bli en nationell hjälte, tills han blev involverad i en steroidskandal. Mark McGwire medgav att han hade tagit prestationshöjande preparat, men sade att det endast var av hälsoskäl. Dessvärre för baseballstjärnan slutade allt i en totalförstörd karriär och någon chans att nå ”Hall of Fame” blev det alltså inte.

Kunde sällan sansa sig…

Tennisproffset John McEnroe har visserligen inte satt sig i någon specifik skandal, men hans erkänt dåliga attityd har gjort honom mer eller mindre hatad av publiken. Som tennisspelare var han en gud, men som person var han en riktig skitstövel, då han bland annat fick lämna en hel drös matcher på grund av ovårdat språk och pikar till domarna.

Basketspelaren som blev nära vän med diktator…

Alla minns vi nog basketspelaren Dennis Rodman. Under hans karriär var det inte svårt att urskilja han från de övriga spelarna, mycket tack vare alla färgglada frisyrer. Men det är på senare år, efter basketkarriären, som han har lyckats skapa sig de största tidningsrubrikerna. Detta tack vare hans nära relation till Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.

Karma…

Lance Armstrong är inte den enda cyklisten som varit med i en dopskandal. Även Floyd Landis åkte fast i ett urinprov där han påvisade tre gånger så hög testosteronnivå gentemot en vanlig människa. Det kanske roligaste och mest ironiska i denna historia är att det var Floyd Landis som anklagade Lance Armstrong för att ha dopat sig.

Fejkade sina skador och blev avstängd…

Rugbyspelaren Tom Williams fick in en massa problem några åt tillbaka i tiden, efter att det verkade som att han blev skadad på planen. Men för att stoppa speltiden hade herr Williams satt i system att stoppa en kapsel med blod i munnen, som han bet sönder vid behov. Oturligt nog för honom fångades det hela till slut på bild, och ledde till fyra månaders avstängning.

Inte den enda som har fuskat…

Rosie Ruiz chockade hela världen när hon på rekordtid sprang i mål under ett Maraton-lopp under 1980-talet. Det hela visade sig dock i slutändan att hon hade fuskat och tagit en genväg.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
1
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win