Mer rekvisita från regissören…

Jules ”Bad mother fucker”-plånbok var också en av Quentin Tarantinos privata ägodelar. Inristningen på plånboken är en referens till introsången för ”Shaft” (1971).

Känd dans var kopierad…

Ungefär 48 minuter in i filmen dansar Vince (John Travolta) och Mia (Uma Thurman) en välkänd dans som mer eller mindre har blivit en klassiker idag. Men i själva verket är dansen helt kopierad, steg för steg, från ”Fellini’s 1963 classic 8½” (1963)

För inga konversationer med varandra…

Marsellus (Ving Rhames) och Mia (Uma Thurman) pratar faktiskt aldrig med varandra i filmen, även om de ses tillsammans och spelar man och hustru.

Filmade i varuhus…

Jack Rabbit Slims” är egentligen ingen riktig restaurang som filmbolaget valde att filma i. I själva verket är det egentligen ett varuhus som de gjorde om tillfälligt för filmens skull.

Travolta sökte hjälp hos heroinister

John Travolta tog kontakt med en heroinavvärjningsklinik för att få hjälp med sin karaktär Vicent Vega. Där fick han berättat för sig att uppnå den närmsta känslan av ett heroinrus är att sätta sig i ett hett badkar och dricka Tequila-shots. Sagt och gjort radade han upp mängder av Tequila-shots runt badkaret med sin fru för att uppleva hur ruset skulle kännas som.

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

How I Met Your Mother är en amerikansk komediserie för TV som skapats av Carter Bays och Craig Thomas. Första säsongen blev klar och sändes i USA mellan 2005 och 2006. Efter nio säsonger sändes seriens sista avsnitt 31 mars 2014. TV-serien visades i hela 208 avsnitt...

10 skruvade fan-teorier om film och tv från internet

10 skruvade fan-teorier om film och tv från internet

Det finns många filmer och TV-serier som slutar för öppen tolkning, där det är fansens uppgift att själva bestämma hur allt fick sitt slut. Men sen finns det också de serier och filmer med egentligen uppenbara slut, men som har fått tittare världen över att komma fram...