1
1 poäng

Ordet ”vagina” härstammar till en början från latin, som betyder ”slida” (nej, nu menar jag självklart inte en kvinnas slida, utan en slida man sätter sin kniv i). Men hur mycket kan du egentligen om dina kvinnodelar? Eller du som man kanske känner att du behöver läsa på om din partners ”grotta”? Här är tio fakta om vaginan som alla behöver veta!

Kan bli dubbel så stor…

Kvinnors vaginor kan variera kraftigt i storlek i samband med sexuell upphetsning och bli i princip dubbelt så stor. Detta beror främst på en tältliknande funktion, vilket orsakar en expansion av de övre två tredjedelarna av slidan. Den uppåtgående området tros också underlätta rörligheten av spermier upp till livmoderhalsen. Du vet, för befruktning.

Alla kvinnor har inte en mödomshinna…

Nej, det är inte helt hundra att du föds med en mödomshinna. En stor majoritet av kvinnorna gör visserligen det, och den kan ha alla möjliga typer av former och storlekar, men föds du utan så är det sannolikt att du inte ens märker av det, då mödomshinnan inte har någon inverkan på ditt sexliv. Däremot kan det vara smärtsamt för kvinnan när mödomshinnan penetreras och brister.

Svårare att uppnå orgasm vid mindre klitoris…

Studier gjorda av Journal of Sexual Medicine har visat att en mindre klitoris kan vara orsaken till att svårare nå en orgasm. I studien användes MRI på trettio kvinnor, de tio av dessa som hade svårare att uppnå orgasm visade sig ha en mindre klitoris eller att klitoris var längre bort placerad från slidöppningen än de övriga deltagarna.

Dubbelt så många nerver än i en penis…

En klitoris innehåller cirka 8 000 nerver, medan en penis endast innehåller cirka hälften, 4 000. Orättvist?

Ren och skär myt…

Nej, din slida kan inte bli slappare för att du har mer sex. Detta enligt Dr. Justin J. Lehmiller, känd sexolog med doktorsexamen inom sex och samlevnad och författaren bakom bloggen Sex and Psychology. Även fler stora studier är överens om och stärker Lehmillers resultat.

Vaginan har ungefär samma pH-värde som ett glas vin…

Vad har en vagina gemensamt med ett glas vin? Jo, de har nämligen ungefär samma pH-värde. Ett normalt pH-värde för en vagina är mellan 3.8 – 4.5, medan ett normalt värde för vin är 3.0 – 4.0. Med detta sagt kanske man ändå inte ska gå in på Systembolaget och fråga vilket vin som passar till ens vagina.

Tack vare vikar och åsar kan den expandera…

En vagina är uppbyggd i form av vikar av muskulösa åsar. Detta hjälper vaginan att expandera vid behov, som till exempel vid samlag eller en förlossning, då den kan expandera över hela 200% av sin naturliga storlek.

Märkliga ting har opererats ut från vaginor…

Ett läkarteam i USA fick en gång plocka bort en stor potatis ur en kvinnas vagina. Hur den hade hamnat där berodde på den unga tösens mamma som hade sagt att det skulle förhindra att hon blev gravid. Sexualkunskap nästa.

Disney var först med att använda ordet vagina på film…

Tro det eller ej, men den första filmen som använde ordet ”vagina” var faktiskt Disneys The Story of Menstruation (se bild nedan) som släpptes 1946. Go Disney!

OS-gren nästa…?

År 2009 slog en kvinna världsrekord tyngdlyftning – med sin vagina! Hon lyckades lyfta hela 13,6 kg! Sexigt?

Även vaginor och hajar har något gemensamt…

Vaginor och hajar har faktiskt något gemensamt. Bägge innehåller ämnet skvalens, som fungerar som ett naturligt glidmedel för vaginor. Samma ämne kan återfinnas i en hajlever.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
1
win